Alcsíki szolidaritás Tusnádért és Csíkszentsimonért

Az alcsíki kistérségi társulás támogatja a vidéki gyermekeknek szóló sportprogramot

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Konkrét egyezség született arról, hogy kiterjesztenék Alcsíkra a vidéki gyerekeknek szóló úszó- és korcsolyaprogramot, amihez az Alcsík Kistérségi Fejlesztési Társulás adja a hátteret. Többek között ez is szerepelt a társulás február 23-i, csütörtöki csíkszentsimoni gyűlésén, amelyen részt vettek az alcsíki polgármesterek, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Korodi Attila parlamenti képviselő és Tánczos Barna szenátor, a fent említett program szorgalmazója, valamint Becze István és Kolozsvári Tibor megyei tanácsos. Áttekintették a szervezet tavalyi tevékenységét, és megállapították, hogy az egyik legaktívabb társulás az alcsíki.

Megbeszélték az idei terveket, a közös beruházásokat, az alcsíki prioritásokat is. Egyetértettek abban, hogy kiemelten kell kezelni az alcsíki szennyvíztisztító rendszer kérdését, amelyet még nem sikerült beüzemelni, és Tusnád községnek eléggé nagy az önrésze. A többi település szolidaritást vállal a községgel, és az áfa és jövedelemadó visszaosztásánál mindegyik lemond valamennyi összegről Tusnád javára. Ugyancsak szolidaritást vállalnak Csíkszentsimonnal az alcsíki gazdaságfejlesztés serkentése érdekében.

A tavalyi tevékenységet értékelve elhangzott, hogy az Alcsík Kistérségi Fejlesztési Társulás, a helyi önkormányzatok és Hargita Megye Tanácsa együttműködése nagy lehetőséget jelentett a térségbeli közösségeknek, hiszen számos téren tudták támogatni  őket, legyen szó fúvószenekarról, tűzoltóversenyről, néptáncegyüttesről vagy kulturális eseményről.

Csíkszereda, 2017. február 23.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774