Aki tenni akar, annak Hargita megye egy vonzó hely

Száz állással hívták haza a fiatalokat Kolozsvárról

(0 Szavazat)13 megjelenítés

A városod hazavár! címmel szervezett június 20-án állásbörzét Kolozsváron a BT Arénában Hargita Megye Tanácsa, Szatmár Megye Tanácsa, Bihar Megye Tanácsa, valamint Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A rendezvényre elsősorban Kolozsváron tanuló egyetemistákat vártak, akik egy kérdőívvel  jelentkezhettek előzetesen vagy akár az esemény helyszínén. A Hargita megyei standnál Hargita Megye Tanácsa és alintézményei, valamint a Hargita megyei önkormányzatok és cégek mintegy száz állásajánlattal várták a fiatalokat

Csütörtök délben az érdeklődő fiataloknak lehetőségük volt a helyszínen Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsa elnökét személyesen kérdezni az álláslehetőségekkel, gyakornoki programokkal kapcsolatosan. A helyszínről élő videóban jelentkezett be a megyeelnök: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/614651605710268/

– Közel száz állással jöttünk el az állásbörzére, azokat az egyetemet végzett fiatalokat várjuk haza, akik úgy gondolják, hogy a szülőföldön érdemes hasznos tevékenységet folytatni, hiányzik számukra az a baráti, rokoni környezet, amiben az élet megannyi szépségét lehet megtapasztalni. Hazavárjuk azokat a fiatalokat is, akik családot szeretnének alapítani! – emelte ki Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Hargita Megye Tanácsa számos területen keres frissen diplomázott munkatársakat: a főépítészet urbanisztikust, építészmérnököt, jogászt, a műszaki vezérigazgatóság civil építkezési mérnököt, a jogi vezérigazgatóság jogászt, a gazdasági vezérigazgatóság közgazdászt vagy szociológust az elemző irodába, a közbeszerzés osztály építészmérnököt, jogászt, utász mérnököt, a programok, pályázatok vezérigazgatóság közgazdászt, építészmérnököt, a vagyongazdálkodási vezérigazgatóság építészmérnököt.

– Hisszük azt, hogy a Kolozsváron megszerzett tudással a fiatalok sokat tehetnek Székelyföld jövőjéért. A béreink versenyképesek, ma a hivatalunk keretében egy kezdő állás 3300 nettó bért jelent, de lakhatás terén is vannak ajánlataink – mondta el Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsa kiemelten fontosnak tartja a fiatal pályakezdők támogatását, ezért is hirdette meg gyakornoki programjait is, melyre középiskolát végzett fiatalok, valamint felsőfokú tanulmányaikat végzők és végzettek jelentkezhetnek. Erről a helyszínen Szőcs-Mátyás István menedzsment vezérigazgató és a menedzsment vezérigazgatóság munkatársai nyújtottak tájékoztatást az érdeklődőknek. Bővebben a gyakornoki lehetőségekről.

A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség számos program keretében segíti a frissen végzetteket akár saját vállalkozás létrehozásában, akár ehhez szakmai anyagot biztosítva, vagy konferenciák, fórumok szervezésével. Az ezzel kapcsolatos kiadványokat és szóróanyagokat a fejlesztési ügynökség munkatársai népszerűsítették az állásbörzén.

A kolozsvári állásbörzén mintegy 100 állást kínált Hargita megye: Hargita Megye Tanácsa és alárendelt intézményei 45 állással voltak jelen: megyei önkormányzat: 10 állás, Csíkszereda Megyei Sürgősségi Kórház: 19 állás és a többi alárendelt intézmény: 16 állás. A Hargita megyei önkormányzatoknál 10 állásra várnak jelentkezőket. Az állásbörzén Hargita Megye Tanácsa anyagi támogatásával az alábbi cégek képviselték megyénket: Goodwill Consulting (2 állás), Melinda Impex Isntal SRL (4 állás), Impar SRL (3 állás), Harmopan SA (2 állás), UKKSZ (4 állás), ARBOR (7 állás), Garden Proiect SRL (3 állás), World Vocal SRL (2 állás), Küküllő Szálloda (1 állás), ING Service (5 állás), Tigra Will (2 állás), Hargita Business Center (7 állás) és az IT KLASZTER további állásokkal.

Hargita Megye Tanácsa azok számára, akik munkahelyet keresnek vagy pedig munkahellyel kapcsolatosan érdeklődtek az intézmény humán erőforrás részlegén, létrehozott egy e-mail csoportot, amelyen keresztül friss információval szeretnék ellátni a jelentkezőket az álláshirdetésekről: hr@hargitamegye.ro.

Álláslehetőségek: Hargita Megye Tanácsánál, Hargita Megye Tanácsa alárendelt intézményeinel, a Hargita megyei önkormányzatoknál.

Az állásbörzéről készült fotóalbum itt tekinthető meg:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2313183232342803&type=3

Hargita Megye Tanácsa és alintézményeinek hirdetéseit itt találja:

https://hargitamegye.ro/allashirdetes.html

Közösségi oldal: https://www.facebook.com/Allashirdetes.HMT/,

https://www.facebook.com/gyakornok.HMT/

 

Csíkszereda, 2019. június 20.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774