Ahogyan Labancz István látta…

Fotókiállítás a megyeházán

(0 Szavazat)29 megjelenítés

Labancz Istvánnak, a Prisma fotóklub elnökének és alapító tagjának több mint harminc éve szenvedélye a fotózás művészi szinten való művelése. 1986 óta fotózik a Prisma keretében, számos országos és nemzetközi fotópályázat résztvevője és nyertese, oktató és alkotótáborok szervezője és résztvevője.  A Prisma összetartásán kívül az oktatást, a szakmai tudás átadását tekinti küldetésének. Alkotásait egyéni és a Prisma fotóklubbal közös kiállítások keretében tekinthetik meg a nézők.

Június 20-án, csütörtökön 18 órától Csíkszeredában, a megyeháza földszinti kiállítóterében Én így láttam címmel nyílik egyéni kiállítása. Megnyitóbeszédet mond dr. Péter Izabella. A tárlat július 11-ig látogatható.

A 32 éve baráti társaságként alakult Prisma fotóklub mára már neves alkotóműhellyé nőtte ki magát, melynek tagjait nemcsak a fotózás iránti közös rajongásuk, hanem az alkotás öröme és az alkotások másokkal való megosztásának vágya is összefűzi.

A klub fennállása óta céljának tekinti a fotózás adta lehetőségekkel való játékot, kísérletezést, az egyedi pillanatok, hangulatok megörökítését, ezáltal teremtve maradandó értékeket. Célkitűzései között jelentős helyet kapott az erdélyi települések építészeti és néprajzi emlékeinek feltérképezése és dokumentálása is. Ennek érdekében több éve járják a vidéket, különleges helyeket, momentumokat, embereket keresve, melyek bemutatásával a nagyközönség számára is hozzáférhetővé válhat az erdélyi falvak egyedi, jellegzetes élete.

Ugyanakkor különleges fontosságot tulajdonítanak a fiatal generációk képzésének, valamint a fotóklub tagjai szakmai fejlődésének is. Ennek érdekében évente szerveznek oktató és alkotótáborokat, amelyek lehetőséget adnak a tanulásra, tapasztalatcserére, de más nemzetiségek kultúrájának, hagyományainak megismerésére is.  Ilyen alkotótáborokat szerveztek már Bukovinában, Máramarosban, valamint Románia Kormánya Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala támogatásával Dobrudzsában és a Zsil-völgyében is. Fotózásaik eredménye évente több tárlatban tekinthető meg úgy Erdélyben, mint külföldön, a kiállítások anyagát pedig fotóalbumok kiadásával is megpróbálják mindenki számára elérhetővé tenni.

Csíkszereda, 2019. június 18.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774