After-school épül Madéfalván

Közös ünnep volt az alapkőletétel

(0 Szavazat)38 megjelenítés

A Madéfalvi Falunapok részeként, június 25-én, vasárnap az ünnepi szentmisét követően a faluközösség jelenlétében került sor az újonnan épülő after-school alapkő letételére.
Az ünnepségen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki gratulált a jövőbe tekintő kezdeményezéshez, amelyet az „Itthon. Család. Jövő” szlogen jegyében Hargita Megye Tanácsa is kiemelt fontosságúnak tekint.

– Gratulálok a község vezetőinek – Szentes Csaba korábbi és Csibi József új polgármesternek, Szőcs László alpolgármesternek –, továbbá Szentes Antal megyei tanácsosnak, valamint a helyi tanácsosoknak, hisz az elmúlt 15 évben nagy fejlődésen ment keresztül Madéfalva, épült, szépült – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök. Megítélése szerint gondolnunk kell a fiatalokra, az utánunk jövő nemzedékre, mert ha van hitében erős közösség, akkor lesz jövőnk. Ezért fontos a templom- és az iskolaépítés.

– A legjobban akkor tesszük a dolgunkat, hogyha gondolunk a fiataljainkra, teremtünk nekik lehetőséget. Ha így teszünk akkor lesz jövőnk, függetlenül attól, hogy valamelyik bukaresti hírcsatorna, hogy és miként szid minket – mondta el a helyszínen a megyeitanács-elnök.

Az időkapszulába elhelyezték az after-school látványtervét, a projekt eddigi dokumentációját, valamint adathordozón fotókat a gyerekekről, a viseletekről, ami a mai nap állapotait tükrözi. A jelenlévők közösen imádkoztak, kérve Isten áldását, hogy elkészüljön a megálmodott épület.

– Jó volt osztozni a közösség örömében. Erőt, kitartást kívánok a megkezdett munkához! Együtt építjük Székelyföldet! – írja közösségi oldalán Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2017. június 25.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774