A Visit Harghita alkalmazás Oroszországig is eljutott

Hargita megye népszerűsítése Berlinben és Moszkvában

(0 Szavazat)26 megjelenítés

A Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (Hargita ADI) és a székelyudvarhelyi Tourinfo iroda közösen vett részt a berlini turisztikai vásáron (ITB Berlin) március 6–10. között, ahol Hargita megye turisztikai applikációját (Visit Harghita) és Székelyudvarhely hangos idegenvezetőjét (Travel2U) ismertették az érdeklődőkkel.

Március 12–14. között zajlik a 26. Mitt (Moscow International Travel & Tourism Exhibition) Oroszország fővárosában, ahol a Hargita ADI szintén a megye új turisztikai mobilalkalmazása, a Visit Harghita által népszerűsítette Hargita megyét. Az alkalmazást Szabó Károly, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója ismerteti az érdeklődőknek a helyszínen.

– Az alkalmazás nemcsak a turistáknak nyújt támpontokat, hanem a tour operatoroknak is nagy segítség a programcsomagjaik összeállításában. Nagyon vizuális, könnyen átlátható és sokrétű alkalmazásról van szó – emelte ki Szabó Károly igazgató.

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás célja, hogy a nemzetközi turisztikai- és utazási kiállításokon való részvétellel a megye potenciáljainak, értékeinek bemutatása, megmutatása mellett kapcsolatokat építsen, felmérje a turisták igényeit, érdeklődési köreiket, illetve a jó példákból tanulva új ötleteket ültessen itthon gyakorlatba.

A digitális idegenvezetésre is alkalmas Visit Harghita applikációt az INSiGHTS nemzetközi projekt részeként készítette el Hargita Megye Tanácsa.

Mint Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának a projekt lebonyolítását koordináló alelnöke elmondta, a tavalyi év legnagyobb megvalósítása a turizmus terén a Visit Harghita telefonos alkalmazás létrehozása volt, ami összefogja és egy helyen elkérhetővé teszi a megye kínálatait, látványosságait, élményt nyújtó tevékenységeit. A megyében ezidáig ilyen összetett adatbázis nem létezett, sőt, országosan ez az első olyan megyei turisztikai alkalmazás, ami hangos útikalauzt is tartalmaz. Mióta elindítottuk, rengeteg visszajelzést kaptunk és kapunk, sokat bővült és bővül folyamatosan. A napokban például a Székelyszenttamási Aranykakas kézműves sörrel bővül a helyi termékek sora. A jövőben az a legnagyobb kihívás, hogy ezt az információhalmazt, amit az alkalmazás magába ölel eljuttassunk minél több idelátogató és idelátogatni szándékszó emberhez. Ezt a célt szolgálja a mostani esemény is.

– Az elmúlt évek erőfeszítései kezdtek beérni, és ez megmutatkozik a Hargita megyébe érkező turisták és a vendégéjszakák számának növekedésében is – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A megyeelnök rámutatott arra, hogy a turisztikai vásárokon való részvétellel a cél a vendégéjszakák számának növelése, a vállalkozói réteg és ezáltal a térség gazdaságának erősítése, mert ez alapvető feltétele annak, hogy fiataljaink itthon maradjanak. Hargita Megye Tanácsánál minden tevékenységünk ezt célozza, bízom benne, hogy ezek a turisztikai vásárok segítenek céljaink elérésében” – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A Visit Harghita applikáció ugyanakkor fontos szerepet tölt be idén Ferenc pápa csíksomlyói látogatása és a XV. Hargitai Megyenapok programkínálatának népszerűsítésében is.

Csíkszereda, 2019. március 13.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774