A vállalkozói és a turisztikai potenciál fejlesztéséről értekeztek a megyeházán

Békés megyei küldöttség Hargita megyében

(0 Szavazat)65 megjelenítés

Hargita megyébe látogatott Szász Zsolt, a Békés Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója, ahol vállalkozásfejlesztési, illetve turisztikai kérdésekről értekezett a megyei elöljárókkal, szakemberekkel. Az október 2-án a csíkszeredai megyeházán tartott megbeszélésen részt vett Borboly Csaba és Incze Csongor, Hargita Megye Tanácsának elnöke, illetve alelnöke, Barabás Csaba, a megyei tanács befektetésvonzás irodájának vezetője, Mezey Zsolt, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója, valamint Sarkadi Zoltán, a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója.

Szász Zsolt bemutatta a vállalkozásfejlesztési alapítványt, és elmondta, hogy a szervezet alapvető célja a Békés megye társadalmi-gazdasági fejlődését segítő szellemi tevékenységek támogatása, ösztönzése, olyan helyi és térségi érdekszférákon is túlterjedő tevékenységek, gazdaságfejlesztő programok megvalósítása, melyek támogatják a kis- és középvállalkozások (kkv-k) létrejöttét és megerősödését. Kiemelte, további céljaik közé tartozik a kkv-k versenyképességének fokozása, vállalkozói és piaci ismereteik fejlesztése, növekedési esélyeik bővítése, valamint a felkészülésük segítése abban, hogy megfeleljen az EU-s követelményeknek.

Barabás Csaba bemutatta a Hargita megyei törekvéseket a kisvállalkozások támogatására, kiemelve a helyi és hagyományos termékek értékesítését, annak bővítési lehetőségeit, ennek kapcsán megegyeztek abban, hogy a cégek kölcsönös információátadása céljából együttműködési lehetőségeket dolgoznak ki. Ugyanakkor a felek azonosították azokat az európai uniós támogatási rendszereket, amelyeken keresztül Hargita megyében is támogatni tudnák a kis- és középvállalkozásokat hitelkonstrukciók kidolgozásával.

A résztvevők ezenfelül egyeztettek a turisztikai látnivalók kihasználásának lehetőségeiről, Szász Zsolt bemutatta az alapítvány által működtetett Tourinform irodát, amelynek alapvető feladata a belföldi és a külföldi turisták versenysemleges, naprakész, átfogó tájékoztatása az országos, illetve az iroda működési területén lévő turisztikai látnivalókról, turisztikai szolgáltatókról, programgazdákról, szolgáltatásokról, programokról, továbbá a működési terület megismertetése, jó hírének erősítése. Incze Csongor alelnök a téma kapcsán kiemelte, azon dolgoznak, hogy támogassák a helyspecifikus turisztikai fejlesztési tevékenységek folytatását a megye térségeire fókuszálva. Sarkadi Zoltán, a Hargita-hegység fejlesztési társulás igazgatója bemutatta a Hargita-hegység-projektet, ugyanakkor hasznos fejlesztési ötleteket, turisztikai értékesítési lehetőségeket osztottak meg a résztvevők egymással. Megegyeztek a két megye programjainak, turisztikai látnivalóinak kölcsönös népszerűsítésében.

Csíkszereda, 2015. október 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774