A vadászat értékeit és szépségeit népszerűsítik a Székelyföldi Vadásznapokon

Gyerekek számára is nyitott a vadászati kiállítás

(0 Szavazat)26 megjelenítés

A Székelyföld Napok keretében nyolcadik alkalommal szervezték meg hétvégén a Székelyföldi Vadásznapokat, amelynek Csíkszentdomokos adott otthont.
Karda Róbert, polgármester köszöntötte a vadásztársulatokat és a rendezvény vendégeit. A polgármester saját élményeit megosztva a vadászokra jellemző magatartást és fegyelmet emelte ki, amellyel tisztelik a természetet és az állatokat.

Márton István, Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesületének vezetője örömét fejezte ki, hogy a 2011-ben először megszervezett rendezvény évről évre bővül, és egyre többen vesznek részt.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy közös gondolkodásra és munkára van szükség annak érdekében, hogy azt a nagyvadat, amelyre mindig büszkék voltunk megóvhassuk a vadgazdálkodás során. – Brüsszelt meggyőztük, Bukarestet kell, hiszen változtatásokra van szükség. A megyei tanácson belül egy munkacsoportot indítunk el, amely egy sor kérdéskörre kell választ keressen, mint például a hulladékgazdálkodás, a védekezési lehetőségek vagy a túlszaporulat. Ebben a vadászok is részt kell vegyenek – fejtette ki a megyei tanács elnöke, aki egy a megyei tanács által ösztöndíjban részesített diákot is bemutatott, aki a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem biológia szakán tanul.

„A Székelyföldi Vadásznapok a régió  vadászainak a legfontosabb találkozóhelyévé vált az évek során. A vadászat az ember és természet, az ember és ember kapcsolatáról szól. És ez a rendezvény többek között éppen ezért fontos, mert a kapcsolatok erősítéséhez járul hozzá, hiszen ilyenkor alkalom nyílik arra, hogy  jobban megismerjük egymást, tapasztalatot cseréljünk, és megbeszéljük az aktuális kérdéseket.  Napjainkban még mindig sokan rossz szemmel nézik a vadászokat, pedig az igazi vadász ismeri és szereti a természetet és a vadállatokat. Én remélem, hogy ez a rendezvény az előítéletek leépítéséhez is hozzájárul, hiszen vadászat nélkül nem lehet fenntartható vadgazdálkodásról beszélni. Gratulálok a szervezőknek a vadásznapok megszervezéséért, és jövőre szeretettel várunk mindenkit Maros megyébe, hiszen a soron következő találkozót mi fogjuk szervezni”  -  zárta köszöntőjét Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

Ugyanakkor vadászati kiállítás is nyílt a községben ahová minden korosztályt várnak. Hargita Megye Tanácsa szervezésében pedig október 15-én és 16-án a diákok számára is lehetőséget biztosítanak a kiállítás megtekintésére, ahol vaddisznó, vadmacska, hiúz, szarvas, őz, farkas, róka, medve-trófeákat csodálhatnak meg.

A rendezvényen készített még több fotó a közösségi oldalon tekinthető meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1801026409944734

Borboly Csaba élő bejelentkezése az alábbi linken nézhető vissza:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/767498913588428/

Csíkszereda, 2018. október 14.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774