A turizmus, a szakoktatás területén fejlesztenének Keresztúr térségében

Közgyűlést tartott a Székelykeresztúri Kistérségi Szövetség

(0 Szavazat)94 megjelenítés

A kulturális infrastruktúra fejlesztésére, a szakoktatás fellendítésére, a helyi termelők, köztük a bortermelők segítésére törekednek Székelykeresztúr térségében, hangzott el a Székelykeresztúri Kistérségi Szövetség június 7-i közgyűlésén Nagygalambfalván. 

A találkozót a volt termelőszövetkezet épületében tartották, amelynek megvásárlása folyamatban van, új tulajdonosa a polgármesteri hivatal lesz. A kistérség tagjait Gyerkó Levente, Nagygalambfalva polgármestere és Rafai Emil, a szövetség elnöke köszöntötte, jelen voltak Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Sándor György és Rátz István megyei tanácsosok is.

A kulturális infrastruktúra fejlesztése érdekében a társulás készített egy mobil színpadot, ezeket a nyári rendezvényeken fogják használni. Kihasználhatósága érdekében előzetesen egyeztették a térség rendezvényeit, hogy azok ne fedjék egymást, hangzott el a gyűlésen.

Megtekintették a szövetség pihenőpontok kialakítására vonatkozó projektjének tervrajzait. Ennek kapcsán Borboly Csaba javasolta, hogy a megyehatárokon is alakítsák ki ezeket.

Továbbá a megyeelnök javasolta, hogy támogassák a szakoktatást a Zeyk Domokos Szakközépiskola támogatásán keresztül, hiszen a jó szakemberek kitanításához szükség van a szakoktatás presztizsének visszaszerzésére.

A térségi bor és a Keresztúr hegyközség népszerűsítése révén segítenék a helyi bortermelőket. Ennek érdekében létrehoznának egy internetes felületet, ahol a helyi termelők tapasztalatot cserélhetnek, illetve eladásra is kínálhatják termékeiket.

A biciklis turizmust is népszerűsítenék, a kerékpárutakat úgy kellene kialakítani, hogy azok minél többet megmutassanak egy-egy településből, az útvonal minél látványosabb legyen, javasolta Borboly Csaba.

A szövetségnek egy használt autót is vásárolnak, hogy hatékonyabban tudják végezni munkájukat, egyeztek meg a gyűlésen.

Nagygalambfalva, 2017. június 7.    


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774