A tömegsportot és a profi sportot egyaránt támogatja Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)26 megjelenítés

Elbírálta a sportpályázatokat Hargita Megye Tanácsa, ez alkalommal összesen 550 ezer lejjel támogatják a megyei sporteseményeket. A cél idén is az, hogy minél több sportágat, illetve az amatőr és a profi sportot egyaránt támogassák.
 

A gyergyószentmiklósi Jövő Sportegyesületet támogatják a megyei labdarúgó bajnokságon való részvételben, illetve edzőtábor szervezésében, erre összesen több mint hétezer lejt biztosít a megyei tanács. De a gyergyószentmiklósi hokisok is sikeresen pályáztak, a klub több rendezvényét, illetve külföldi kiutazását finanszírozzák a pályázati programból.

A megyei tanács prioritásként kezeli a sporttehetségek felkarolását és az utánpótlás kinevelését, ennek érdekében több sportágban támogatják edzőtáborok szervezését, többek között a Hargita megyei gyerekek XXII. Bajai Nemzetközi Judo edzőtáborát, a Csíki Titánok nyári edzőtáborát, vagy a székelyudvarhelyi teremlabdarúgó csapat felkészülését.

Idén is segítik számos verseny megszervezését, illetve bajnokságokon való részvételt, mint például a Nemzetközi Hargita Squash Open IV. rendezvényét, a Nemzetközi Novák Cycling Academy Kupa I-II. verseny szervezését gyerekeknek, de vízipóló csapat létrehozására is kapott támogatást a Sprint Team 88 Sportegyesület.

Mivel a biztonságos sporthoz elengedhetetlen a megfelelő felszerelés, a megyei tanács eszközbeszerzést is támogat, például az úszóedzésekhez a Sprint Team 88 Sportegyesületnek, vagy a csíkszentmihályi labdarúgóknak.

– A sport nemzeteket hoz össze, a sporton keresztül barátságok születnek. Amellett, hogy egészséges életmódra ösztönöz, példaképeket nevel a fiatalok, gyerek számára. Megtanít csapatban dolgozni és gondolkodni, aminek minden más területen is hasznát lehet venni. Kitartásra tanít, ami szintén minden más területen is fontos az eredményes munkához. Csak néhány példa azon pozitív hozadékok közül, amiért fontosnak tartjuk a sportot és annak támogatását – mondta a pályázati program kapcsán Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának pályázatokért felelős alelnöke.

– Igyekszünk támogatni minden csapatot, de ehhez továbbra is oda kell figyelni arra, hogy pályázataik megfeleljenek a formai követelményeknek, és ezeket határidőre nyújtsák be. Fontosnak tartjuk az amatőr és a profi sportot egyaránt. Kiváló lehetőség, és örülünk, hogy tudjuk támogatni a székelyföldi válogatottat a Londonban tartandó Független Labdarúgó-egyesületek Szövetségének (CONIFA) világbajnokságán való részvételben, ahogy arról az elmúlt napokban sajtótájékoztatón is beszámoltunk – fejtette ki Szentes Antal tanácsos, a megyei tanács ifjúsági és sportbizottságának tagja.

Csíkszereda, 2018. május 31.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774