A települések arculatán látszik Hargita Megye Tanácsának munkája

Csapatépítés és helyszíni információgyűjtés

(0 Szavazat)12 megjelenítés

Gyimesfelsőlokon a – fiataloknak népi mesterségek oktatására is használt – tájházat, Gyimesközéplokon tűzoltószertárt, a patakok menti partvédelmet és utakat sikerült Hargita Megye Tanácsának támogatásával is létrehozni, illetve megjavítani. A két szomszédos és szorosan együtt dolgozó település, Gyimesfelsőlok (http://gyimesfelsolok.ro/) és Gyimesközéplok (http://gyimeskozeplok.ro/) polgármesterei, Pap Imre és Gergely Károly az utóbbi években végzett fejlesztésekről, megvalósításokról számoltak be azon a munkareggelin, amelyen Hargita Megye Tanácsának munkaközössége vett részt.

– Nagyon remélem, Hargita Megye Tanácsának minden munkatársa kellemes tapasztalatokat szerez a Gyimesekben és sikerül jó házigazda lenni, megmutatni, hogy érdemes hozzánk jönni – mondta a látogatás kapcsán Gergely Károly.

– A gyimesi települések próbálnak mindent megtenni azért, hogy jó vendégfogadók legyenek. Ezért tartjuk fontosnak a két település közös terveit és a jó együttműködést Hargita Megye Tanácsával – tette hozzá Pap Imre.

Ferenc pápa június elsejei látogatására való készülés kapcsán megfogalmazták, hogy mindkét település fejlődésében fontos szerepe van a turizmusnak. A színvonal emeléséért azonban tovább kell lépni, a panziók, szálláshelyek kialakítása után most a programok, programcsomagok kialakítására kell fektetni a hangsúlyt – hangzott el.

–  Éppen erre szolgálnak a kihelyezett munkanapok. A helyszínen megismerni a települések életét, gondjait, problémáit, kitörési pontjait, lehetőségeit. A hivatal munkatársai is lelkesebben végzik munkájukat, ha látják annak konkrét eredményét egy út, egy tejgyár, vagy egy tájház létrejöttében. Ugyanakkor a következő években is azon kell dolgozni, hogy minél több uniós támogatás érkezzen a térségbe és az elindult turisztikai beruházásokat tovább kell bővíteni – fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Konkrét tervként megfogalmazódott a 127A jelzésű megyei út kiépítése, amely Hargita megyét köti össze Neamț megyével. Ez az út a Gyimesek völgyét köti majd össze a Gyilkos-tó üdülőteleppel és Borszékkel, vagyis a turisták könnyebben elérik majd a népszerű üdülőtelepeket és a természeti adottságairól híres Gyimeseket.

A kihelyezett munkanapon résztvevők a SkiGyimes (http://www.skigyimes.ro/hu/) pályát is kipróbálhatták, meglátogatták az Ezeréves határt is a házigazdák vendégszeretetének köszönhetően.

A kihelyezett napról megörökített még több fotó Borboly Csaba közösségi oldalán tekinthető meg:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1990864494294257

Csíkszereda, 2019. február 27.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774