A tej-kifli program javításában és a beiskolázási terv ésszerű meghatározásában kérte az érintettek segítségét Borboly Csaba

A prefektus akár bünügyi kivizsgálást is kezdeményez a rossz minőségű kifli miatt

(0 Szavazat)48 megjelenítés

El kell érni, hogy jó minőségű termékeket kapjanak az iskolások a tej-kifli programból. A szakosztályok és a középiskolai osztályok közötti elosztást úgy kell meghatározni, hogy ne munkanélküli és elvándorló fiatalokat neveljen ki az oktatási rendszer. Ezeket Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta a prefektusi kollégium idei első, január 30-i ülésén.

Borboly Csaba azt mondta, reméli 2017-ben is együtt tudnak működni a prefektúrával a megye fejlődése érdekében. Ezután két témát vetett fel, az egyik az iskola tej-kifli program, a másik pedig a 2017-2018-as beiskolázási terv.

A tej-kifli program kapcsán a megyeelnök elmondta, megnézték az ország több megyéjében is, de sajnos nincs egy helyes és végiggondolt módszer, amely követi, hogy mi történik az iskolákban, a feljelentéseket stb. Hargita megyében azért bontották 24 kistérségre a közbeszerzési eljárást, hogy a helyi termelők friss, ízletes és egészséges termékei jussanak el az iskolákba. Meg kell beszélni, hogy a különböző szerveknek milyen felelősségük van a folyamatban, illetve hogy mire figyeljenek oda az iskolaigazgatók, mondta a megyeelnök. Elsősorban egy tordai beszállító termékeire van panasz, ami kapcsán Jean Adrian Andrei prefektus is elmondta, elfogadhatatlan, hogy rossz minőségű kiflit szállítson ki a gyerekeknek, ez ügyben a bünügyi kivizsgálás kezdeményezését is kilátásba helyezte. Borboly Csaba azzal a kéréssel fordult az érintett intézményekhez, hogy a büntetések kiszabásáról értesítsék a megyei tanácsot is, hiszen a megyei tanács felelős a program lebonyolításáért, és legutóbb is a sajtóból értesültek a fogyasztóvédelem büntetéséről. Amíg a parlamentnek sikerül javítania a tej-kifli programon, a megyei fogyasztóvédelmi, közegészségügyi és élelmiszer-biztonsági hivatalnak együtt kell működni a helyzet javítása érdekében. És nincs rendjén az, hogy a sajtó munkatársaitól értesüljön a megyeelnök a megyei tanácsot is érintő akciókról, hangsúlyozta Borboly Csaba utalva a hónap eleji esetre, amikor három büntetést szabott ki a fogyasztóvédelem a beszállítónak, az intézkedésről pedig nem értesítették Hargita Megye Tanácsát. 

A beiskolázási terv kapcsán a megyeelnök azt hangsúlyozta: tudja, hogy nagy a nyomás a középiskolák vezetőségének részéről, viszont úgy kellene a szakosztályok és a középiskolai osztályok közötti elosztást meghatározni, hogy csökkentsék a munkanélküli és kivándorlásra kényszerülő fiatalok számát. Azt kérte a tanfelügyelőségtől és az érintett intézményektől, hogy találjanak erre megoldást.

 

Csíkszereda, 2017. január 30. 


[ Tej-kifli program ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774