A tanévkezdéstől szállítják Hargita megyében a tejet és a kiflit

(0 Szavazat)151 megjelenítés

A iskolai tej-kifli program minden kistérségre vonatkozó szerződése rendben van Hargita megyében, az első naptól kezdve kapják a diákok a termékeket. A korábbi tanévek nehézségei és a sorozatos panaszok után négyéves keretszerződést kötöttek a szolgáltatásra, ennek köszönhetően az idei tanévben, az országban talán egyedüliként, Hargita megyében zavartalanul indulhatott a program. Az időközben esetlegesen változó árakat a szerződéshez tartozó melléklettel aktualizálják.

Hargita Megye Tanácsa a zöldség-gyümölcs szállítására vonatkozó dossziét is összeállította már, de erre még nem lehet indítani a közbeszerzést, míg a beszerzésre vonatkozó ár nem jelenik meg a Hivatalos Közlönyben.

A korábbi tanévekben Hargita Megye Tanácsának illetékesei cégvezetőkkel, iskolaigazgatókkal egyeztettek a program javítása érdekében, a nem megfelelő minőségű termékeket szállító céget többször felszólították a termékek minőségének javítására. Továbbá folyamatosan a minőségi javításra törekedtek és ennek érdekében a program megváltoztatására úgy, hogy az a helyi termelőknek kedvezzen, hiszen így tudnak friss terméket kapni a gyerekek. Több törvénymódosítási javaslatot is benyújtottak a program javítása érdekében, amelyek arra irányultak, hogy ne csupán a legkisebb ár, hanem a termékek minősége is számítson, hiszen vannak olyan gyerekek, akiknek ez a biztos napi étkezésük. Szintén a minőségi termékek beszerzése érdekében osztották 37 kistérségre a megyét a szolgáltatás közbeszerzésén.

Az előzményekről az alábbi linken olvashatnak: http://hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html

  

Csíkszereda, 2017. szeptember 14.


[ Tej-kifli program ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774