A szépvíziek már tudják, hogy összefogásban eredményesebb a munka

A következő terv zöldségfeldolgozó műhely létrehozása

(0 Szavazat)36 megjelenítés

A szépvíziek felismerték, hogy összefogásban többre képesek, ez a káposztatermesztésen is látszik, elérték, hogy legyen öntözőberendezésük, most pedig egy zöldségfeldolgozó létrehozásán dolgoznak. Ehhez a tevékenységhez a megyei tanács is szeretne hozzájárulni, ezért kérem jelezzék, ha segítségre van szükségük – fogalmazott Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba a hétvégén szervezett X. Káposztavágás és vásáron Szépvízen. Hozzátette, azért bízik ezen terv megvalósításában, mert a község lakói Ferencz Tibor polgármester vezetésével bebizonyították, hogy össze tudnak fogni, például a tej feldolgozásának ügyében is ezt tették, jól működő szövetséget hoztak létre.

Szépvízen tizedik alkalommal szerveztek káposztavágást és vásárt minden évben azzal a céllal rendezik meg, hogy a helyiek folytassák a káposzta termesztését, és értékesíteni tudják azt, hiszen csak így éri meg – fogalmazott a helyszínen a község polgármestere, Ferencz Tibor, aki arról is beszámolt, hogy káposztafeldolgozó létesítése számára néhány éve tartó álom, amely megvalósításán több éve dolgoznak. A rendezvényen részt vet Becze István megyei tanácsos is. A program részeként a helyi plébános megáldotta a termést, a hagyományokhoz híven idén is megszervezték a káposztás ételek főzőversenyét, felléptek madéfalvi hagyományőrző csoportok, a szépvízi vonósok, valamint a csíkborzsovai citerások, illetve a Csíkborzsovai Férfikórus előadásával örvendeztette meg a résztvevőket. Illetve díjazták az őszi betakarítás címmel meghirdetett rajzverseny nyerteseit, amelyet a megyei tanács ifjúsági pályázata révén támogatott, valamint az intézmény a vásár szervezéséhez is hozzájárult.

A részletes programot megtalálják itt: http://www.hargitamegye.ro/hirek/x-kaposztavagas-vasar-szepvizen.html. A helyszínen készült felvétel pedig elérhető itt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1402484929798886/

Csíkszereda, 2017. október 14.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774