A székelység történetéről szóló kiadványokat viszik Torockóra

Az összetartozást Aranyosszékkel is erősítik

(0 Szavazat)30 megjelenítés

2017. június 10-én, szombaton a Duna Médiaszolgáltató negyedik alkalommal rendezi meg nagyszabású, egész napos rendezvényét Erdély egyik legszebb településén, az Aranyosszéken található Torockón. A térség sikeres kulturális központja, a Duna-Ház kiemelt programját hagyományosan a nemzeti összetartozás napjához közel eső hétvégére időzítik a szervezők. 

Hargita Megye Tanácsa 2009-ben azzal a céllal indított el Összetartozunk közösségerősítő programját, hogy egymást erősítő kapcsolatok alakuljanak ki Hargita megye és a szórványmegyék – Temes, Beszterce-Naszód – között, amely kibővült Aranyosszékkel és Krassó-Szörény megyével is az évek folyamán.

Ennek köszönhetően a Duna Nap részeként 13 órától kezdődő erdélyi magyar könyvmustra keretében a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont is bemutatkozik a székelyek történetét feldolgozó kiadványaival. A székelység története, Az élet íze, Orbán Balázs szemével, Székelyföldi népviseletek Haáz Ferenc Rezső képein című köteteket P. Buzogány Árpád mutatja be.

Szabó Balázs Bandája, Varga Miklós, a Magashegyi Underground, Petruska, a kolozsvári Karaván Együttes, a Tokos Zenekar, Vaszi Levente és Vrencsán Anita kosteleki népdalénekesek, a Kalotaszeg, a Cifra és a Szilas Néptáncegyüttesek, valamint a Torockói Sebes Pál Általános Iskola Citera- és Furulyazenekara lépnek fel a IV. Duna Napon. A sztárfellépők könnyűzenei koncertjei és az autentikus néptánc produkciók mellett egész nap számos tartalmas kikapcsolódási lehetőség közül válogathatnak a látogatók.

A nap teljes programja és további információk a honlapon és az esemény közösségi oldalán érthető el. A belépés a Duna Nap összes rendezvényére ingyenes.

A tervek szerint a hónap végén sor kerül Torockón egy megbeszélésre Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnökének részvételével, ahol az Összetartozunk program aranyosszéki kapcsolatának megerősítéséről és továbbgondolásáról lesz szó.

Csíkszereda, 2017. június 8.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774