A Székely termék védjegy aranyosszéki albizottságának megalakítási lehetőségét ajánlotta fel Borboly Csaba

(0 Szavazat)27 megjelenítés

Az Aranyosszéki Gazdák Egyesülete által szervezett Kolozs megyei mezőgazdasági konferencián vett részt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke március 4-én Kolozsváron.

Az eseményen Hargita Megye Tanácsának elnöke felszólalásában a gazdákért való összefogást és együtt dolgozást hangsúlyozta. Mint elmondta, azért fogadta el a meghívást a Mezőségi Gazdák Egyesülete és az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei szervezete által társszervezett, illetve a magyarországi Földművelésügyi Minisztérium által támogatott eseményre, mert Hargita megye jó néhány évvel korábban felelősséget vállalt Beszterce, Temes és Krassó-Szörény megyék mellett Aranyosszékért is, és ezt a szórvány-székely együttműködést szeretné folytatni. Borboly Csaba szorgalmazta, hogy keressék meg azokat a megoldásokat, amelyek révén újabb együttműködéseket lehet kialakítani, és meghívta a gazdákat a Székely termékek vásáraira. Ugyanakkor felajánlotta a Székely termék védjegy albizottság létrehozásának lehetőségét Aranyosszéken is.

- A Székely termék védjegyen keresztül sok helyre be lehet jutni, marketing és együttműködés tekintetében is sok lehetőség rejlik benne. Hargita Megye Tanácsa megnyitotta pályázati lehetőségeit a szórvány programban együttműködő megyék részére is, így a március 13-án megnyíló pályázati kiírásokra várjuk a pályázataikat, hisz közösségek közötti együttműködésre van szükség, kulturális cserére, így ifjúsági, szociális és akár vidékfejlesztés terén érdemes elmélyíteni a kapcsolatainkat – hangsúlyozta a megyei tanács elnöke. 

Borboly Csaba megköszönte a szervezőknek és társszervezőknek a meghívást, szerinte hasonló témakörök mentén érdemes együtt gondolkodni, hiszen a közös cél az kell legyen mindenkinek, hogy a magyar gazdát segítsék és összefogásban lépjenek fel.

Kolozsvár, 2017. március 4.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774