A szakorvosok vonzásának fontos feltétele a lakhatás biztosítása

(0 Szavazat)43 megjelenítés

Az orvosok általában elégedettek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház által biztosított munkakörülményekkel, ugyanakkor úgy vélik, jelentősebb beruházások szükségesek az orvosi eszközök és felszerelések terén. A Hargita Megye Tanácsa által létesített orvoslakásokról pozitív a vélemény, általában elégedettek a használók, derül ki abból az elemzésből, amelyet Hargita Megye Tanácsának Elemző Csoportja végzett.

A kutatás kifejezetten hasznos lépés a kórház jövője szempontjából, hiszen ezáltal kiderül, mit tehet Hargita Megye Tanácsa annak érdekében, hogy a már itt dolgozó szakorvosok helyben maradjanak, és újabbak válasszák a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat munkahelyként, illetve minél jobb körülmények között láthassák el feladataikat. A fiatal orvosok rekrutációja nem a megyei tanács hatásköre, viszont felismerve a probléma fontosságát, az összefogást támogatja, és igyekszik lehetőségeihez mérten támogatni az erőfeszítéseket.

Az elemzés egyértelmű eredménye, hogy szükség van a szolgálati lakások biztosítására, a kiegészítő kérdőívből az is kiderült, hogy a legtöbben a lakásvásárlást javasolják a megyei tanácsnak, de az építtetés is népszerű opció. A lakásbérlést kevésbé tartják jó megoldásnak a megkérdezettek, habár érdemes kiemelni az egyik válaszadó véleményét, aki arra mutatott rá, hogy valószínűleg idővel több orvos is saját lakást szeretne vásárolni, ezért optimális megoldás lehet a lakásbérlés is mindaddig, amíg a családok saját hajlékot vásárolnak.

Az elemzés teljes terjedelmében az alábbi linken tanulmányozható: http://elemzo.hargitamegye.ro/elemzes-a-csikszeredai-megyei-surgossegi-korhaz-orvosai-koreben-keszitett-felmeresrol/

 

Csíkszereda, 2015. május 28.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774