A szakoktatás népszerűsítésében kérte az egyházi elöljárók segítségét Borboly Csaba

(0 Szavazat)54 megjelenítés

Munkareggelire hívta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a megye történelmi egyházainak espereseit, hogy megvitassák azon területeket, amelyekben az intézmények hatékonyan közreműködhetnek. Az egyik legfontosabb téma a szakoktatás népszerűsítése volt. Megyeszerte számos példa van arra, hogy a szülők és a tanulók a középiskolák kiválasztásánál nem veszik komolyan a második és harmadik opciókat, így az a helyzet áll elő sok esetben, hogy amennyiben az elsőként megjelölt iskolába nem sikerül a felvétel a tanulók olyan szakon találják magukat, amely nem érdekli őket. Ebben is kérte a megyei tanács elnöke az egyházi elöljárók segítségét, hogy hívják fel erre a szülők figyelmét, hogy ne a számítógépes rendszer döntsön a tanulók helyett. 

Egy másik fontos téma a megyei tanács egyházaknak szóló pályázati kiírására jelentkezők segítése volt. Lukács Levente a megyei tanács egyházi ügyekkel foglalkozó munkatársa jelenlétében is megvitatták a pályázati rendszer javításának lehetőségeit, hogy több pályázat is pozitív elbírálásban részesülhessen a jövőben. Mindezek mellett Borboly Csaba a megye gazdasági fejlesztésébe is bevonná az egyházak képviselőit, hiszen mint mondta nagy segítséget nyújthatnak az egyházi tagok abban, hogy a helyi befektetési illetve gazdasági lehetőségekre felhívják a figyelmet és konkretizálva az elképzeléseket együtt dolgozhatnak, egységes keretbe öntve.

A megyeelnök szerint Hargita Megye Tanácsa elkötelezve támogatja a történelmi egyházakat, hiszen ez az az intézmény, amely a mindennapokban képes foglalkozni az emberek problémáival, összefogni és megszólítani a fiatalságot, itthon tartani és hagyományainkat ápolni. Ugyanakkor az egyházi elöljárók és a megyeelnök abban is egyetértett, hogy azokon a településeken, ahol megoszlás, vélemény különbség van az egyház segítségével a nézet eltéréseket tompítani lehet és az energiákat a jó irányba terelve a munkára lehet összpontosítani, mint mondta a papság jelenléte a tanácsüléseken is érezhetően pozitív irányba tereli a vitákat, ezért is tartja fontosnak a közös munkát Hargita Megye Tanácsa és az egyházak között.

Hargita Megye Tanácsa és a történelmi egyházak eddigi közös munkájának eredményei az alábbi linkeken olvashatóak:

https://www.facebook.com/egyhazak.HMT/?fref=ts

http://hargitamegye.ro/egyhazak.html

Csíkszereda, 2017. május 23.


[ Egyházi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774