A petekiek összefogása lenyűgözte a megyei tanácsosokat

Kihelyezett soros havi ülést tartott Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)41 megjelenítés

A költségvetés módosítása is szerepelt Hargita Megye Tanácsa Székelypeteken, szeptember 29-én tartott ülésének napirendjén: a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság pénzkeretét egészítették ki, miután a kormány jelentősen megnyirbálta a szociális támogatásokat erre az évre. Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke elmondta, a tej-kifli programból csoportosítanak át pénzt, mert a legfontosabb, hogy év végéig tudják lefödni a szociális és gyermekvédelmi alintézmény költségkeretét.

Mint ismeretes, Hargita Megye Tanácsa több alkalommal is a kormányhoz, illetve a szaktárcához fordult ez ügyben. A miniszterelnöknek címzett levélben (https://www.facebook.com/judetulharghita/posts/1445956972125875) kiemelik, hogy ha nem korrigálják a költségvetést, a vezérigazgatóság képtelen lesz a több mint ezer rászorulót gondozni. Borboly Csaba a Peteken tartott ülésen kijelentette, nem adják fel a harcot, és bizonyítani fogják igazukat. Reményét fejezte ki, hogy a többi, hasonló helyzetben lévő megye is hallatni fogja a hangját, ez irányban is tett már lépéseket. A megyeelnök emlékeztetett rá, hogy tárgyalt minderről Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével, valamint Bende Sándor képviselő interpellált a parlamentben (http://rmdsz.ro/sajtoszoba/hir/bende-sandor-kiszamithato-koltsegvetesi-tervre-van-szukseguk-a-szocialis-szolgaltatasokat-nyujto-szervezeteknek). A megyei tanács munkatársai csatlakoztak az ebben az ügyben meghirdetett japánsztrájkhoz. (A témát élő videóban fejtette ki Borboly Csaba a szeptember 20-i bukaresti minisztériumi tárgyalása után: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1383675728346473/)
A testület döntött a Székelykeresztúr közvagyonába tartozó beltelek Hargita megye közvagyonába való átadásáról is, hogy a területen a gyermekvédelmi vezérigazgatóság felügyeletébe tartozó védett otthon épülhessen. Emellett elfogadták azt a határozattervezetet, amely jóváhagyja Hargita Megye Tanácsa részvételét a Középcsík Önkormányzati Fejlesztési Társulás megalapításában, Csíkcsicsó, Csíkszentmihály, Csíkpálfalva, Csíkrákos, Gyimesfelsőlok, Gyimesközéplok, Madéfalva, Szépvíz községgel együtt. A társulás célja az összehangolt területi és gazdasági fejlesztés a térségben.

A tanácsosok közül többen felszólaltak értékelve a petki közösség eltökéltségét, határozott állásfoglalását. A kihelyezett ülés Kerekes Edit népviselet-bemutatójával és a helyi lányokkal együtt színpadra vitt népdalelőadásával ért véget.

Csíkszereda, 2017. szeptember 30.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774