A pályázati lehetőségekről is szólt a csíkszentgyörgyi falugyűlés

(0 Szavazat)36 megjelenítés

– A falugyűlés célja, hogy első kézből kapjanak információt a közérdekű dolgokról, ne mellékforrásokból, hogy ne legyenek később félreértések. Bármilyen kérdés van állunk rendelkezésre, hisz a hivatalnak és a tanácsnak is az az érdeke, hogy a közösséget képviseljük, hogy a község előbbre jusson – fogalmazott György József Csíkszentgyörgy község polgármestere azon a falugyűlésen, amelyet február 25-én, vasárnap délután tartottak a helyi kultúrotthonban. 

 

A falugyűlésen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki felszólalásában a bizalom fontosságát emelte ki, megítélése szerint a község a nyugalom és a béke útján tud igazán fejlődni. Elhangzott, a következő években terveztetik a DJ123-as jelzésű megyei út Csíkszentsimon-Csíkszentmárton-Csinód-Úz-völgye-Bákó megye határa közötti útszakaszt, így aszfalt kerülhet az egerszéki eltérőig. A megyeelnök a pályázati lehetőségekre is felhívta a községvezető és a jelenlévők figyelmét, a kultúra, a népviselet, az ifjúság, a sport, a turizmus és az önkéntes tűzoltók munkája egyaránt prioritás a megyei tanács számára. Ugyanakkor a vidékfejlesztési társulás pályázati kiírásait is ajánlotta számukra.

A falugyűlésen megfogalmazódott egy alcsíki húsfeldolgozó létrehozásának szükségszerűsége, továbbá az alcsíki öntözés egy nagy kihívás, amire megoldást kell találni. A község számára is fontos, hogy elkészüljön a Csíki-havasok rendezési terve, ami jó hatással lesz a turizmusra, és a vendégéjszakák számának növekedésére.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök köszönetét fejezte ki György József polgármesternek és csapatának, hisz Csíkszentgyörgy fejlődik, jó irányba halad.

 

Csíkszereda, 2018. február 25.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774