A Nemzeti Vágtán a Székely termékek

Harmadik helyezést ért el a Nemzeti Vágta szombati előfutamán a farkaslaki Tamás Csaba

(0 Szavazat)45 megjelenítés

Az összefogás Farkaslaka község és Hargita Megye Tanácsa között hozzájárul a kiváló eredményhez. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke júliusban köszöntötte Farkaslakán, Kovács Lehel polgármesterrel együtt a Székely Vágta győztesét, Tamás Csabát és kívánt sikereket a Nemzeti Vágtán való szerepléshez. Hargita Megye Tanácsának lovas programja, amelyet a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség bonyolít le és a megyei lovas munkacsoport tevékenysége, újabb pozitív visszaigazolást nyert.

Harmadik helyen ért célba a Nemzeti Vágta hetedik előfutamán Tamás Csaba Fiber nevű lovával. Hargita Megye Tanácsa alintézményén keresztül, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége által közel ötven ezer lejjel támogatta a farkaslaki Lófő Egyesületet, amelynek lovasa szombaton, szeptember 15-én állhatott rajthoz a vágtán.

Az eseményen jelenlévő fejlesztési ügynökség tagjai a Székely termékeket is népszerűsítették. Cilip Árpád, az ügynökség vezetőjének beszámolója szerint a standon kipakolt lekvárok, mézek, mézeskalácsok, valamint a hentesáruk és sajttermékek is elfogytak. Az igazgató szerint a Székely termék Budapesten még mindig egyre népszerűbb, amit az is jelez, hogy minden alkalommal gyorsan elfogynak a termékek.

Borboly Csaba szerint ezért kell tovább tudatosan dolgozni, hogy a ma már több mint ezer székelyföldi család, aki jó minőségű, helyi alapanyagból, a megöröklött és esetenként továbbfejlesztett itthoni tudással, minél előbb tudjanak megjelenni piacokon és ezáltal újabb helybeli munkahelyeket hozva létre, perspektívát teremtve több fiatalnak az itthon maradáshoz  vagy hazajövetelre.

Csíkszereda, 2018. szeptember 16.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774