A National Geographic is foglalkozik Borboly Csaba jelentésével

Terjedelmes cikk a medvékről a neves lapban

(0 Szavazat)31 megjelenítés

A National Geographic romániai kiadása  is felfigyelt Borboly Csaba brüsszeli jelentésére, amelyet a Régiók Bizottsága raportőreként készített a konfliktust okozó fajokkal való együttélésről, kiemelt figyelmet fordítva a barnamedvékre.

A megyeitanács-elnök szerint a cikk megjelenése is azt  bizonyítja, hogy ha hallatjuk a hangunkat, és a különböző véleményen lévő feleket sikerül egymáshoz közelebb hozni, olyan eredményeket érhetünk el, amire Európa is felfigyel.

A saját kezdeményezésű jelentés javaslatokat fogalmaz meg a környezetvédelmi irányelvek megfelelő végrehajtása mentén, az emberi tevékenység és a konfliktusos fajok közötti egyensúly javítása érdekében – ezekből szemlézik a NatGeo cikke, amely az alábbi linken érhető el:

https://www.natgeo.ro/natura/habitat-conservare/25604-echilibru-mai-bun-intre-speciile-care-genereaza-conflicte-si-activitatea-umana

Február 7-én Borboly Csaba az elfogadott jelentést bemutatta Grațiela Leocadia Gavrilescu miniszterelnök-helyettes és környezetvédelmi miniszternek is Bukarestben. Ugyanakkor a nagyragadozók, kiemelten a medvék veszélyes egyedeinek a lehető legoptimálisabb kezelésére is kitértek a konfliktust okozó fajokkal való együttélés témájában tartott bukaresti sajtótájékoztatón február 9-én.

A lakosság vadkárokról szóló jelzéseit (fénykép vagy videó) továbbra is várják Hargita Megye Tanácsának illetékesei a vadkar@hargitamegye.ro e-mail címen, ugyanakkor a témáról folyamatosan frissülő honlapot és közösségi oldalt működtetnek.

A medvetámadásokat és a vadkárokat interaktív térképen dokumentálja Hargita Megye Tanácsa: http://hargitamegye.ro/vadkarok/interaktiv-terkep.html

Borboly Csaba Régiók Bizottsága keretében végzett tevékenysége a nagyvadak ügyében itt tekinthető meg.

Csíkszereda, 2018. február 16.


[ Nemzetközi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774