A miniszter is meglepődött a medvék láttán

Tusnádfürdőn egyeztetett Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter

(0 Szavazat)57 megjelenítés

Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter augusztus 11-én, szombaton Tusnádfürdőre látogatott Korodi Attila RMDSZ-es parlamenti képviselő és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke meghívásának téve eleget (videó-összefoglaló).

– Tartalmas és eredményes volt a szombati nap, több megbeszélést is folytattunk Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszterrel és Szép Róberttel, a Környezetvédelmi Őrség főbiztosával, átadtuk a három székelyföldi megyés konkrét cselekvési javaslatainkat, kértük, hogy adjanak hatáskört a megyéknek, mert másként nehezen tudunk közbelépni és segíteni. 

. A javaslatcsomag szakemberek bevonásával készült el, amelyről augusztus 10-én Sugásfürdőn, a Sic Feszt helyszínén egyeztetett Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsa elnöke, Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsa elnöke és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke.

Ugyanakkor kértük a létszámszabályozáshoz a forrásokat és a vadásztársulatok megelőzési prevenciós kvótájának sürgős kiadását a már érvényes medve cselekvési terv alapján – számolt be a miniszterrel folytatott megbeszélésről közösségi oldalán Borboly Csaba. A miniszternek átadott dokumentumok itt érhetők el.

Délután nagy érdeklődés övezte a sajtótájékoztatót, amelyen Grațiela Gavrilescu miniszter asszony beszámolt arról, hogy jóváhagyták a cselekvési akciótervet, megítélése szerint ez lehet a biztosítéka a hosszú távú megoldásnak a medvék ügyében. A sajtótájékoztatón jelen volt Korodi Attila parlamenti képviselő, az RMDSZ frakcióvezetője, Melles Mária, Tusnádfürdő alpolgármestere és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Ezt követően Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi minisztert a Szent Anna-tóhoz is elkísérte Borboly Csaba megyeitanács-elnök, továbbá hozzájuk csatlakozott Fekete Örs, Hargita Megye Tanácsa Hegyimentő Közszolgálatának vezetője, Demeter László biológus és Dósa Elek Levente, a Pro Szent Anna Egyesület vezetője.

– A Szent Anna-tó környékén komoly gondokat tapasztalt a miniszter asszony (szemetelés, tűzrakás), amelyeket fel kíván számolni. Elfogadhatatlannak tartja, hogy a törvényi előírásokat figyelmen kívül hagyva a természetvédelmi terület jelenlegi adminisztrátorai nem lépnek fel a nyílt tüzet gyújtó turisták esetében. Amennyiben záros határidőn belül nem történnek pozitív változások, akár szerződésbontásra is sor kerülhet – hangzott el a helyszínen.

A miniszteri látogatásról készült fotóalbum itt érhető el.

 

Csíkszereda, 2018. augusztus 12.

 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774