A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium alárendeltségébe helyeznék a mezőgazdasági szakiskolákat

A Hargita megyei érintettek üdvözlik a kezdeményezést

(0 Szavazat)210 megjelenítés

Törvénymódosító javaslat készül a szociáldemokrata parlamenti képviselők kezdeményezésére, hogy a mezőgazdasági profilú szakközépiskolák vagy csoportok fenntartása kerüljön a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumhoz – ezen belül a megyei mezőgazdasági igazgatóságokhoz, hangzott el a szakképzési munkacsoport megbeszélésén október 16-án a csíkszeredai megyeházán. 

A találkozót a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság hívta össze – jelen volt Török Jenő igazgató és Ábrahám Emma aligazgató -, akik a Hargita megyei szakoktatás munkacsoport tagjaival – Burus Siklódi Botond, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke, Hargita Megye Tanácsának munkatársai, Zonda Erika és Csíki Anna, illetve Lukács Zoltán Levente, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség igazgatója – Borboly Csaba megyeelnökkel, Bíró Barna Botond alelnökkel, Becze István tanácsossal, a megyei tanács vidékfejlesztési és mezőgazdasági szakbizottsága elnökével és Ilyés Emese szakoktatásért felelős tanfelügyelővel tanácskoztak a kezdeményezésről. Mint elhangzott, üdvözlik a kezdeményezést, hiszen a tanintézeteknek anyagilag kedvezőbb lenne, ha a minisztériumhoz tartoznának. 

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium országosan adatokat gyűjtött a tanfelügyelőségektől, hogy hol működnek mezőgazdasági profilú iskolák vagy osztályok. A Hargita Megyei Tanfelügyelőség összesen hat tanintézetet nevezett meg, a csíkdánfalvi Petőfi Sándor Iskolaközpontot, a székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskolát, a csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Szakközépiskolát, a székelykeresztúri Zeyk Domokos Iskolaközpontot, a gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Technikai Kollégiumot és a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Teológiai Líceumot.

Az október 17-i határidőig felterjesztik az adatokat a kért költségkimutatással, a teljes költségigényléssel együtt. Emellett néhány napon belül levélben felteszik kérdéseiket a törvénymódosító javaslattal kapcsolatban, annak tisztázása érdekében, hogy pontosan milyen költségeket vállalna át a mezőgazdasági minisztérium: csak felszerelést, épületfenntartást, vagy személyzetit is, szögezték le a találkozó résztvevői.

Csíkszereda, 2017. október 16.


[ Szakoktatás ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774