A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium alárendeltségébe helyeznék a mezőgazdasági szakiskolákat

A Hargita megyei érintettek üdvözlik a kezdeményezést

(0 Szavazat)198 megjelenítés

Törvénymódosító javaslat készül a szociáldemokrata parlamenti képviselők kezdeményezésére, hogy a mezőgazdasági profilú szakközépiskolák vagy csoportok fenntartása kerüljön a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumhoz – ezen belül a megyei mezőgazdasági igazgatóságokhoz, hangzott el a szakképzési munkacsoport megbeszélésén október 16-án a csíkszeredai megyeházán. 

A találkozót a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság hívta össze – jelen volt Török Jenő igazgató és Ábrahám Emma aligazgató -, akik a Hargita megyei szakoktatás munkacsoport tagjaival – Burus Siklódi Botond, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke, Hargita Megye Tanácsának munkatársai, Zonda Erika és Csíki Anna, illetve Lukács Zoltán Levente, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség igazgatója – Borboly Csaba megyeelnökkel, Bíró Barna Botond alelnökkel, Becze István tanácsossal, a megyei tanács vidékfejlesztési és mezőgazdasági szakbizottsága elnökével és Ilyés Emese szakoktatásért felelős tanfelügyelővel tanácskoztak a kezdeményezésről. Mint elhangzott, üdvözlik a kezdeményezést, hiszen a tanintézeteknek anyagilag kedvezőbb lenne, ha a minisztériumhoz tartoznának. 

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium országosan adatokat gyűjtött a tanfelügyelőségektől, hogy hol működnek mezőgazdasági profilú iskolák vagy osztályok. A Hargita Megyei Tanfelügyelőség összesen hat tanintézetet nevezett meg, a csíkdánfalvi Petőfi Sándor Iskolaközpontot, a székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskolát, a csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Szakközépiskolát, a székelykeresztúri Zeyk Domokos Iskolaközpontot, a gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Technikai Kollégiumot és a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Teológiai Líceumot.

Az október 17-i határidőig felterjesztik az adatokat a kért költségkimutatással, a teljes költségigényléssel együtt. Emellett néhány napon belül levélben felteszik kérdéseiket a törvénymódosító javaslattal kapcsolatban, annak tisztázása érdekében, hogy pontosan milyen költségeket vállalna át a mezőgazdasági minisztérium: csak felszerelést, épületfenntartást, vagy személyzetit is, szögezték le a találkozó résztvevői.

Csíkszereda, 2017. október 16.


[ Szakoktatás ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2023, október»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774