A méhészek is élhetnek a pályázati lehetőségekkel

Méhésztalálkozót tartottak a Megyeházán

(0 Szavazat)94 megjelenítés

A Hargita Megyei Méhészegyesület február 4-én a csíkszeredai Megyeháza amfiteátrumában tartotta ez évi Méhésztalálkozóját, ahol Lázár Tibor, a megyei méhészegyesület elnöke köszöntötte a több mint száz méhészt.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntőjében a helyi termékek többlet értékét emelte ki. Örömének adott hangot, hogy a jelenlévők között látta Sebestyén Csabát, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének elnökét, aki frissen megválasztott parlamenti képviselőként szívügyének tekinti a mezőgazdaság és a gazdák sorsát. Rámutatott arra is, hogy bár az elmúlt időszakban centralizálás történt a kormány részéről a megyei agrárkamara esetében, a megyei tanács nagyon szeretne több forrást fordítani a méhészek támogatására. Hargita Megye Tanácsa Fejlesztési Ügynökségére komoly feladat vár, hogy tovább vigye az elmúlt években szépen fejlődő projekteket, példaként említve a Székely Gazdát, a vásárok szervezését, a kiállításokon való részvételt.

– Bárhol járok Európában találkozom az Önök termékeikkel, azt gondolom, hogy ez egy nagyon fontos dolog, erre rá kell erősítenünk. Közösen kell keresnünk a megoldásokat, hogy tudjanak elmenni minél több helyre és közvetlen vevői köröket alakíthassanak ki – mondta a tanácselnök.

A Hargita Megyei Vidékfejlesztési Egyesület pályázati kiírásai mellett a méhészek figyelmébe ajánlotta Borboly Csaba a megyei tanács több pályázati kiírását, ahova a méhészek is pályázhatnak: a kulturális kiírást, a népviseleti programot (a mézlovagrendek számára), valamint az ifjúsági kiírásban rejlő lehetőségeket ismertette. „Nagyon szeretném, ha a méhészetek megismerése élmény tudna lenni a gyerekek számára, akár bemutatók, vagy az Iskola másként program alkalmával” – fogalmazott Borboly Csaba. A pályázatok ismertetéséről készült videó megtekinthető a közösségi oldalon.

Végül a Székely termék védjegy kínálta lehetőségekről is szó esett, a megyeelnök ajánlotta, hogy aki még nem igényelte, az kérje a védjegyet az odaítélő bizottságtól.

Csíkszereda, 2017. február 5.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774