A megyei tanács RMDSZ-es csapata sportszerűen dolgozott Gyergyószentmiklósért az elmúlt években

A gyergyószentmiklósi műjégpálya tetőszerkezetének felújításáért dolgoznak

(0 Szavazat)32 megjelenítés

A gyergyószentmiklósi műjégpályán tartott terepszemlét Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Bende Sándor, a területi RMDSZ elnöke és Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere május 18-án. A látogatás során felmerült a műjégpályán elvégzendő főbb feladatok listája, élükön a tetőszerkezet teljes felújításáról.

Bende Sándor elmondta, a szezon lejártával felmérték a jégpálya állapotát, hogyan lehetne támogatni a gyergyó térségi jégkorong továbbfejlődését, és azt tapasztalták, hogy a tetőszerkezet nagyon rossz állapotban van.   – A következő mandátumban oda fogunk figyelni, hogy együtt megoldjuk ezt a problémát annak érdekében, hogy a gyergyó területi fiataloknak továbbra is legyen ahol a hagyományos sportot megtanulják és továbbvigyék, ezzel is öregbítve Gyergyó hírnevét, és minél több bajnokot tudjunk kinevelni – emelte ki Bende Sándor.

Nagy Zoltán elmondta, nincs jobb- és baloldali probléma, csak megoldandó probléma, éppen ezért a megyei tanács támogatására számítva szeretnék elvégezni a munkálatokat. – Gyergyó térség jégkorongja meghatározó tényező az országos jégkorongban, éppen ezért számítunk a megyei tanács támogatására, hiszen ezáltal nemcsak a Gyergyói de a székelyföldi és nemzeti jégkorongot is támogatják. Ez a munkálat egy elkezdett projekt folytatása a műjégpályán, amely mérföldkő volt a város életében, hiszen nagy mértékben támogatta a megyei tanács eddig is a felújításokat, a további munkálatokhoz is hasonló támogatásra számítunk – mondta Nagy Zoltán.

Barti Tihamér szerint az elmúlt években pozitív változások voltak tapasztalhatók a gyergyószentmiklósi jégpályán ami a jégkorong támogatását illeti, a hűtésrendszer teljes cseréjétől, a palánkok felújításán át, egészen a plexivédők lecseréléséig. Most is sok gyergyói pályázat nyert Hargita Megye Tanácsától felszerelésekre, különböző turnék szervezésére, és ami fontos, hogy idén egy község kivételével a gyergyó térségi községek mindegyike tett le pályázatot a megyei tanácshoz, ebből is látszik, hogy a gyergyói sportélet fel van erősödve, és mindenki megpróbálja kihasználni a lehetőségeket – emelte ki Barti Tihamér.

Borboly Csaba kiemelte, hogy a megyei tanács RMDSZ-es csapata sportszerűen dolgozott Gyergyószentmiklósért az elmúlt években, azon igyekeztek, hogy minél jobban támogassák a város fejlődését. – A sportban is jó szurkolói tábor segítségével lehet eredményt elérni, a közéletben is hasonlóan tudunk menni előre, és a város lakóinak biztatásával, felhatalmazásával tudjuk folytatni az elkezdett munkát, hiszen sok olyan feladat van még, amit összefogással el tudunk végezni – mondta Borboly Csaba.  

Csíkszereda, 2016. május 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774