A megyeházára látogatott a világhírű professzor

Csíkszentmihályi Mihály először jár Székelyföldön

(0 Szavazat)43 megjelenítés

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a világhírű professzor, Csíkszentmihályi Mihály ősei földjére látogatott, s személyében olyan földinket köszönthettük ma a megyeházán, akire felnéz a nagyvilág tudományos közössége – számol be a mai látogatásról közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszentmihályi Mihály professzort elkísérte a megyeházára Izsák-Székely Lóránt, Csíkszentmihály polgármestere, valamint kutatótársai, Gary Cute, Buzády Zoltán és Vécsey Zsadány. A vendégeket a megyeelnök, továbbá Ferencz Salamon Alpár-László megyei tanácsos és az oktatási szakbizottság elnöke, valamint Burus-Siklódi Botond, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) elnöke köszöntötte.

A professzor életútja és munkássága révén bebizonyította, hogy munkával, akaraterővel és kitartással – no meg jól meghatározott célok követésével - akkor is lehet eredményeket elérni, ha a társadalmi, politikai, gazdasági környezet erre nem a legmegfelelőbb. Méltán kapja meg holnap délután Csíkszentmihály község díszpolgára címet. Gratulálok a kezdeményezéshez Izsák-Székely Lóránt polgármesternek! – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök. A Székelyföldön most először járó világhírű kutatónak a csíkszentmihályi templomban található Szent László ábrázolásról készült fotót adta át ajándékba a megyeitanács-elnök. A felvételt tavaly, a Szent László év alkalmából Iochom Zsolt fotós készítette. AZ RMPSZ-elnök egy tűzzománc plakettet nyújtott át, míg Ferencz Salamon Alpár-László megyei tanácsos a Székelység története egy példányával ajándékozta meg Csíkszentmihályi Mihályt.

A neves professzor ma délután két kutatótársával közösen tart teltházas előadást a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában 18 órától.

A Széchenyi-díjas pszichológusnak július 4-én, szerdán 18 órakor adják át a díszpolgári címet a csíkszentmihályi kultúrotthonban, az ünnepséget közönségtalálkozó követi.

Csíkszereda, 2018. július 3.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774