A megye több mint 20 településén mozgatják meg az ifjúságot

Mindenki hozzáadta a magáét az Ifjúság Hete rendezvénysorozat programjához

(0 Szavazat)76 megjelenítés

A 2018-as évet Hargita Megye Tanácsa az Ifjúság évének titulálta, így májusban a hagyományos Ifi napok egy hetes rendezvénysorozattá nőtte ki magát – fogalmazott Bíró Barna Botond alelnök a programsorozatot ismertető sajtótájékoztatón.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Farkas Enikő vezérigazgató-helyettes és Koronka Sándor, a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság részéről, valamint Hargita Megye Tanácsa alintézményeinek vezetői közös sajtótájékoztató keretében ismertették az Ifjúság Éve jegyében május 7-11. között sorra kerülő Ifjúság Hete rendezvénysorozat programkínálatát május 2-án, szerdán délelőtt a megyeházán.

– Az a célunk, hogy olyan változatos programot tudjunk a hét során biztosítani, ami arra ösztönzi a fiatalokat, hogy minél több rendezvénybe kapcsolódjanak be – hangsúlyozta Bíró Barna Botond alelnök, arra is kitérve, hogy az ifjúsági vezetőkkel és az alintézmények képviselőivel már több előzetes megbeszélés eredményeként született meg a rendezvény programja.

Koronka Sándor, a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság munkatársa elmondta: ez évben fontos célkitűzésük, hogy a fiatalokat kimozdítsák a számítógép mellől, ezt több, a természetben szervezett esemény kívánja elősegíteni.

A sajtótájékoztatón a Hargita Megye Tanácsa alintézményeinek vezetői ismertették, hogy az általuk vezetett intézmény milyen eseményekkel készül az Ifjúság Hete keretében. Fekete Örs, Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának vezetője elmondta, május 10-11-én két napot is kitöltenek tevékenységükkel, amely során minden egységük bemutatkozik a fiataloknak.

A Hargita Megyei Művészeti Népiskola több kiállítást és hangszeres előadást szervez több településen – számolt be Sándor Árpád menedzser.

Gyulai Arthur ideiglenes könyvtármenedzser közölte a hét folyamán minden nap bábszínházzal várják a gyerekeket a Kájoni János Megyei Könyvtárba, ugyanakkor irodalmi versenyt és kerekasztal beszélgetést is szerveznek a fiatalokkal.

A néphagyományok jegyében szerveznek egy napos programot Gyergyószárhegyen, a környékbeli hagyományőrző néptánccsoportok képviselőinek – tudtuk meg Kolcsár Bélától, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ vezetőjétől.

Hargita Megye Tanácsa Megyei Érdekeltségű Létesítményeket Őrző-Védő Közszolgálatának szervezésében május 10-én önvédelmi bemutatót tartanak a csíkszeredai központi parkban – osztotta meg a jelenlévőkkel Gidró Géza, a közszolgálat vezetője.

Pogonyi Enikő, a Hargita Népe Kiadó ideiglenes menedzsere elmondta, a Székely Konyha főszerkesztőjével, Jánossy Alízzal kulináris programba vonják be a csíksomlyói Szent István Kollégium lakóit, ugyanakkor a fiatalok betekintést nyerhetnek az újságszerkesztésbe és könyvbemutatóval is készülnek.

Szabó Irén-Ottilia, a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ vezetője remek lehetőségnek látja az Ifjúság Hetét, hogy a pályaorientációra hívják fel a diákok figyelmét önismereti és csapatépítő tevékenységek által.

A Hargita Megyei Kulturális Központ az online biztonság témakörét járja körül, egy kerekasztal beszélgetésre hívja azokat a szakembereket, akik a megyében ezzel a témával foglalkoznak. Ugyancsak a pinceklub ad otthont a KineDok dokumentumfilm vetítéseinek is – tájékoztatott Ferencz Angéla menedzser.

Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője elmondta, rendezvényeik a megye számos településére kiterjednek, többek között kertészeti tevékenységgel, főzőversennyel és kirándulásokkal próbálják a fiatalokat kimozdítani a természetbe. Ugyanakkor fontosnak tartják, hogy a helyi közösségek felé is nyissanak, így több központban is nyílt napokat szerveznek.

Május 8-án fiatal vállalkozók számára szervezünk konferenciát a megyeházán, az itthon élés lehetőségeit és pozitív példákat mutatva be a fiataloknak – erről Csilip Árpád, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség ideiglenes vezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit.

– Jelenleg folyamatban van az ifjúsági pályázatok elbírálása, reményeink szerint május 7-én, a hétfői megnyitón be tudjuk majd jelenteni a győztes pályázókat is! – mondta zárszóként Bíró Barna Botond.

Az Ifjúság Hete hivatalos megnyitójára május 7-én, hétfőn 10 órától a megyeháza földszinti kiállítóterében kerül sor, ahol megnyílik az Ifjúság Tere képzőművészeti felhívásra beérkezett munkákból összeállított tárlat is.

Az Ifjúság Hete részletes programja elérhető a rendezvény közösségi oldalán:

https://web.facebook.com/events/1221311778005500/

 

Hargita Megye Tanácsa Sajtószolgálata

Csíkszereda, 2018. május 2.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774