A medve nem szabadságol augusztusban

Bukarest nyári álmot alszik?!

(0 Szavazat)26 megjelenítés

Az elmúlt napokban a hárombocsos anyamedve a Csíkszeredához tartozó Zsögödi Nagy Imre utca 61. szám alatt is kárt okozott, összetörte a kerítéseket és több szilvafát.

– Az esetet jelentettem a rendőrségnek, meg a csíki vadásztársulásnak, de egyik helyről küldtek a másikhoz, és senki nem cselekedett. Kérdésem, hogy mi a teendő? A kórház dombján már lassan három hete látható egy anyamedve a bocsaival – írja a panasztevő.

Ugyancsak vadkárról érkezett bejelentés Csíkmadarasról is: augusztus 6-án éjszaka látogatást tett egy körülbelül 200 kg-os medve Csíkmadaras belterületén és szétmarcangolt hat juhot. Az állatok a lakóházhoz közeli karámba voltak rekesztve. A károsultak jelentették a vadkárt és folyamatban van a kárfelmérés – tájékoztatott Péter Dávid, Csíkmadaras alpolgármestere.

Az emberek komolyan veszik a vadkárokat, mert félnek, ha ma mással, de holnap velük is megtörténhet.

Augusztus 6-án, hétfőn éjszaka Csíkszentsimonban is több helybéli látott egy bocsos anyamedvét, az egyik utcában egy helybéli autóvezető készített videófelvételt a megrémült bocsról, aki elkóborolt anyja mellől – a videófelvételt megosztotta közösségi oldalán Kozma István, Csíkszentsimon polgármestere. Ilyenkor rendkívül veszélyes az anyamedve, ezért veszélyt jelent az ott élőkre.

– Nincs megoldva a helyzet, mert a minisztérium nem akarja meghozni azokat a döntéseket, amelyeket meg kell hozzon az Európai Uniós irányelvek, szabályozások és helyi törvények szerint, és ami más országban természetes, hogy az emberi élet védelme elsődleges, az nálunk egy szokatlan dolog. A minisztérium tétlenkedése minden egyes nappal emberi életeket sodor veszélybe! Kérjük a kiemelési és/vagy elszállítási kérések sürgős jóváhagyását, és a kilövési kvóta mielőbbi meghatározását  – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2018. augusztus 7.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774