A Marx József fotóklub és a Prisma fotóklub közös kiállítása a Megyeháza Galériában

(0 Szavazat)46 megjelenítés

A marosvásárhelyi Marx József fotóklub és a csíkszeredai Prisma fotóklub közös kiállítást szervez a csíkszeredai Megyeháza Galériában. A kiállítás megnyitójára július 27-én 18 órátol kerül sor.

A két klub tagjai kölcsönösen részt vesznek az egymás által szervezett alkotó és oktatótáborokban, szívesen fotóznak és dolgoznak együtt, ugyanakkor a találkozások értékes pillanatait mindig felhasználják arra is, hogy tanuljanak egymástól.

Több közös kiállításuk után most újra együtt jelentkeznek egy különleges tárlattal a csíkszeredai Megyeháza Galériában, amelyben harmonikusan keveredik a két klub fényképanyaga. Ez alkalommal a kihívás egy fekete-fehér kiállítás megszervezése volt. A fekete-fehér pedig hozza magával a témát is, ugyanis a fényképek nagy többsége az etno- és szociofotók kategóriájába sorolható.

Hogyan ábrázolható maga az élet fekete-fehérben? Ebben állt a nagy kihívás, hiszen míg a színek hiánya egységesebbé, koherensebbé teszi a bemutatott képvilágot, addig épp emiatt sokkal nehezebb megjeleníteni azt a szín kavalkádot, amivel alkotóútjaik során találkoznak.

Míg azonban  a színek a hangulatok festésére a legalkalmasabbak, a fekete-fehér fotó sokkal inkább a tartalomra irányítja a figyelmünket, mellőzve minden fölösleges sallangot, esetlegességet, anélkül, hogy bármi is elvonná figyelmünket a témáról.

Egy fekete-fehér kiállítás elkészítése mindkét klub tagjai számára próbatétel volt, méghozzá sikeres próbatétel, amely következtében a monokróm képek a tónusaik, formáik és mondanivalójuk által megelevenednek, történeteket mesélnek és továbbviszik alkotóikat új, következő együtt töltött alkotótáborok, újabb képek felé.

Csíkszereda, 2018. július 24.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774