A Mária út az El Caminón

(0 Szavazat)34 megjelenítés

Az El Camino zarándokút követendő példa a székelyföldi vallási turizmus számára, a Mária utat is ebbe az irányba kívánják fejleszteni – hangzott el a Ruritage című projekt spanyolországi partnertalálkozóján, amelyet február 25–27. között tartottak. Hargita Megye Tanácsa képviselői székelyföldi partnerként vettek részt, az intézmény a Pro Educatione Egyesülettel együtt vesz részt a Horizon2020 programból finanszírozott európai uniós projektben. A projekt kezdeményezői azt akarják demonstrálni, hogy a kulturális és természeti örökség miképpen lehet a vidéki térségek fenntartható fejlesztésének és versenyképességének mozgatórugója.

A projekt révén a Hargita megyei partnerek ellátogathattak Spanyolországba, a Fundación Santa María la Realhoz az osztrák, szlovén és magyar partnerekkel, valamint a franciaországi szakértőkkel együtt.

A tapasztalatcsere során megtekinthették az El Camino zarándokútvonal menedzsmentmodelljét. A nemcsak kulturális és természeti örökség szempontjából, hanem társadalmi téren is nagy potenciálú térség számos, a Mária út által is felhasználható tudással, tapasztalattal rendelkezik, amivel térségünkben is elősegíthetik a fenntartható turizmus fejlődését.

A polgármesterekkel, projektmenedzserekkel és szakértőkkel tartott találkozók során a résztvevők betekintést nyerhettek abba, hogyan kapcsolódik egymáshoz a történelem, az építészet, a természeti értékek, a turizmus, a zarándokútvonalak, valamint a gazdasági fejlődés.

A képviselőknek a jó gyakorlatok megtekintésén kívül lehetőségük volt az El Camino lelkületét is megtapasztalni. Számos felhasználható tudással és kellemes élménnyel a tarsolyukban tértek haza.

– Legyen a Mária út Közép-Európa El Caminója! – mondták el céljukat a Hargita megyei résztvevők.

 

Csíkszereda, 2020. február 28.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774