A magyar kormány az erdélyi bölcsőde- és óvodaépítéssel Románia feladatát végzi el

(0 Szavazat)59 megjelenítés

– Ne engedjünk a provokációnak! Kezeljük a provokációt mosolygósan! A falfirkákat távolítsuk el, a provokátorokat mosolyogjuk meg – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A megyeelnök egy, a napokban Csíkszeredában megjelent magyarellenes és provokatív falfirkát festett le január 12-én, pénteken a sajtó jelenlétében. 

Mint elmondta, méltatlan és hálátlan az ilyen falfirkák felfestése, a magyar kormány intézkedései Romániának is hasznosak, továbbá senkinek nem használ, ha egy olyan országot támadnak, amelynek kormánya Románia legnagyobb óvoda- és bölcsődeprogramját finanszírozza, és Erdélyben közel félszáz óvodát, illetve bölcsődét épít. Tulajdonképpen a magyar kormány végez el egy nagyon fontos feladatot Románia helyett – emelte ki Borboly Csaba. Hozzátette: az idei évben különösen tekintettel kell lennünk közös múltunkra és közös jövőnkre. Ugyanakkor Románia miniszterelnökének a napokban tett nyilatkozatára válaszul a Székelyföldi Önkormányzati Tanács felhívásához is csatlakozik: bejelentette, hogy egyeztetve a polgármesterekkel mától a csíki helyi RMDSZ-szervezeteknél igényelhetőek a székely zászlók, és bízik benne, hogy a többi Hargita megyei RMDSZ-szervezete is lehetővé teszi ezt.

– Olyan miniszterelnökre van szükségünk Romániában, aki büszke történelmünkre, tiszteletben tartja szimbólumainkat, és elismeri alkotmányos jogainkat – tette hozzá Borboly Csaba, aki tegnap állásfoglalást tett közzé mint az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke (https://www.borbolycsaba.ro/hirek/allasfoglalas-mihai-tudose-miniszterelnok-kijelentesei-kapcsan/).

Mindezek mellett a megyei tanács elnöke fontosnak tartotta megemlíteni a Csíki Sör Manufaktúra tulajdonosa körül keltett botrányt is, amelynek szerinte szintén nincs helye, csak a magyarságon belül szít viszályt.

– Nagyon fontos, hogy a külhoni magyar állampolgárok körében a regisztráció folytatódjék a magyarországi országgyűlési választásokra. Bízom benne, hogy a jelenlegi, Orbán Viktor miniszterelnök vezette, nemzetileg elkötelezett kormány folytathatja a munkát, és az elkezdett projekteket gyakorlatba ültethetjük. Ezek a projektek, az idei romániai állami költségvetést tekintve, mentőövet jelenthetnek – hangsúlyozta a megyeelnök hozzátéve, hogy sajnos közösségen belül is vannak provokátorok. – Közösségen belül is, sajnos, egyes emberek felelőtlen módon olyan cirkuszokat gerjesztenek, írásokat publikálnak, amelyek bomlasztanak. Bízom benne, hogy ugyanúgy, ahogy az ilyen falfirkákat, ezeket a provokációkat is tudjuk kezelni – utalt ezzel a megyeelnök az ugyancsak a napokban megjelent híresztelésekre, melyek szerint monopolizálnák a megye médiapiacát. Mint mondta, ez az ügy most már megoldódni látszik és lekerül a napirendről.

Az eseményről Borboly Csaba a Twitter-oldalán is tudósított:

https://twitter.com/borbolycsaba/status/951771770180263936

A Facebookon az alábbi hivatkozásokon tekinthetők meg a megyeelnök nyilatkozatai:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1480355395345172/

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1480358075344904/

Csíkszereda, 2018. január 12.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774