A Madarasi Hargita turisztikai fejlesztéseit vitatták meg

Fontos a Madarasi Hargita turisztikai érdekeltségű településsé nyílvánítása

(0 Szavazat)75 megjelenítés

Több hasznos javaslatot is megfogalmaztak szerdán, június 7-én Zetelakán a Hargita fejlesztési társulás megbeszélésén. Nagy Attila Zetelaka polgármestere, Kozma Péter alpolgármester, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Sándor Barna megyei tanácsos, Szabó Imre a Zetelaki Közbirtokosság elnöke, Dávid Lajos a Hargita Hegység ADI elnöke és Lázár Zoltán igazgató jelenlétében vitatták meg a Madarasi Hargita turisztikai fejlesztési lehetőségeit. 

Egyik legfontosabb lépés lenne az üdülőtelep mentesítése a gépjárművektől. Az elképzelések szerint egy alternatív útvonalon lehetne majd megközelíteni a parkolót, ahonnan felvonóval lehet feljutni az üdülőtelepig. A jelenleg használt Filó útját a továbbiakban az erdőkitermelő cégek és a panziókat kiszolgáló járművek továbbra is használhatnák. Egy másik elképzelés szerint a Filó útja kezdésénél egy parkolót létesítenének, innen pedig rendszeres buszjáratokkal lehetne tovább haladni. Harmadik felvetés szerint a már létező parkoló kapacitásának függvényében korlátoznák a forgalmat sorompó és útdíj rendszer bevezetésével.

Cross-quad pálya kiépítése is szerepel az elképzelések között a közbirtokosság területén, amelyet bármikor használhatnak a négykerekűek és elég változatos lenne, ahhoz, hogy több napon át is élvezhető legyen.

Borboly Csaba megyeelnök szerint egyre népszerűbb a hegyi turizmus úgy télen mint nyáron, a Madarasi Hargita pedig mindkét évszaknak megfelelő sportágaknak kedvező adottságokkal rendelkezik, ezért fontos a folyamatos fejlesztés és a jó ötletek összehangolása. A megyeelnök felkérte a jelenlévőket, hogy az érintett településekkel folyamatosan egyeztessenek, hiszen a Hargita-hegység fejlesztésének haladnia kell. Ugyanakkor fontos, hogy mielőbb helyi turisztikai érdekeltségű településsé nyilvánítsák a Madarasi Hargitát vagy egy többségi település falu részévé.

Csíkszereda, 2017. június 7.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774