A lakosság biztonsága érdekében együttműködik Hargita Megye Tanácsa a helyi tűzoltó-alakulatokkal

(0 Szavazat)53 megjelenítés

A zavartalan közúti forgalom és a lakosság biztonsága érdekében együttműködik Hargita Megye Tanácsa a helyi tűzoltó-alakulatokkal, döntött Hargita Megye Tanácsa idei első tanácsülésén. Tovább folytatják a térségek összekötését a megyében, a Balánbányát Gyergyószentmiklóssal összekötő útszakasz gyergyói része aszfaltozásának dokumentációjára is rábólintott a testület.

Ion Proca prefektus, korábbi megyei tanácsos helyét Dobrean Teodor Constantin veszi át a testületben, az új tanácstag a január 30-i, csíkszentimrei kihelyezett ülésen letette az esküt.

A tanácsülést Borboly Csaba elnök nyitotta meg, aki reményét fejezte ki, hogy idén is eredményesen fog dolgozni a testület. Az új tanácstagot üdvözölte a megyeelnök mellett Ion Proca és Barti Tihamér alelnök is, akik bizalmuknak adtak hangot, hogy Dobrean Teodor Constantin eddigi tapasztalatai révén segíti a testület tevékenységét, és jó munkát kívántak neki.

A megyei tanácsot üdvözölte Kencse Előd polgármester, aki röviden bemutatta a községet. Mint ismertette, a megyei és a helyi önkormányzat célja is az, hogy tegyenek a közösségért. A jó együttműködésnek köszönhetően, a megyei tanács támogatásával megújult a kultúrotthon, az iskola épülete, új óvoda épült, illetve egy régi terv is megvalósult, az Olt-híd kivitelezése. Terveik között szerepel a Henter kúria megmentése, amely nemcsak a község, hanem a térség számára is fontos, valamint a büdösfürdői kezelőközpont kiépítése.    

A napirendi pontok között a testület megszavazta a megyei tanács együttműködését a helyi tűzoltó-alakulatokkal a gyors beavatkozások érdekében katasztrófa vagy a közúti forgalom akadályozása esetén.

– Hargita megye hegyvidékén télen a havazás, nyáron az árvizek okoznak fennakadást a közúti forgalomban, és ilyenkor gyors közbelépésre van szükség. Ezek megoldására társultunk mai döntésünk alapján a tűzoltó-alakulatokkal, amelyeket felszerelünk a bevetéshez szükséges eszközökkel. Közösen tesszük gördülékenyebbé a forgalmat, és odafigyelünk a lakosság biztonságára. Ez a fajta együttműködés talán egyedülálló az országban – nyilatkozta a döntés kapcsán Borboly Csaba.

Folytatódik az útépítés Hargita megyében, a tanács elfogadta a Balánbánya és Gyergyószentmiklós közötti útszakasz gyergyói része aszfaltozására vonatkozó dokumentációt. Az útvonal jelenleg kövezett úton járható.

– Bízom benne, hogy az elkövetkező 4-5 évben elérjük, hogy Csíkszereda– Balánbánya–Gyergyószentmiklós között megnyitunk egy turisztikai útvonalat – mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke. 

A megyei tanács átadott egy haszongépjárművet használatba Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának, ezzel segítve a csíki csapat munkáját. Továbbá megszavazták a megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság projektjét, amely családi típusú házak létrehozására vonatkozik.

Csíkszentimre, 2020. január 30.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774