A közigazgatásban nagy szükség van a modern technológiák alkalmazására

Homoródfürdőn táboroznak az „IT-újoncok”

(0 Szavazat)42 megjelenítés

A Sapientia EMTE Gazdaságtudományi tanszéke az IT Plus Clusterrel együttműködve harmadik alkalommal tartja meg IT táborát a Gazdasági Informatika szakos hallgatók számára március 2-4 között. A tábornak ezúttal Hargita Megye Tanácsa biztosított helyszínt a homoródfürdői Hatos Villában.

Pénteken, március 2-án Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is bemutatta a közintézmény eddigi fejlesztéseit és jövőbeni terveit ezen a területen, valamint elbeszélgetett a fiatalokkal az egyetemi évek utáni lépésekről. Mint mondta, ahhoz, hogy jó helyzetből vághasson neki egy fiatal a munkaerő piacon, szükséges már az egyetemi évek alatt a gyakorlati tudást gyarapítani. A megyeelnök hangsúlyozta, hogy Hargita Megye Tanácsa majd minden szakterületen tud gyakornokokat fogadni (http://hargitamegye.ro/gyakornok.html).

Borboly Csaba bemutatta mindazon fejlesztéseket, amelyek révén a megyei tanács még nyitottabbá vált a lakosság felé és amelynek köszönhetően ma jobban működik az intézmény. Ilyen fejlesztések az online ügyintézési portál, a CD-ETA nemzetközi pályázat, amelynek célja az értékek digitalizációja, az ország egyik legnépszerűbb közigazgatási szakportálja által díjazott közbeszerzési információs felületet, amelynek révén leegyszerűsödött a cégek tájékoztatása, és azok gyorsabban értesülnek a megyei tanács és más közintézmények is direkt vásárlást hirdethetnek, vagy az élő buszmenetrend, Google Transit, amely hamarosan elérhető lesz a lakosság számára. Ugyanakkor a beruházások.hargitamegye.ro oldal is folyamatosan fejlődik, jelenleg mobiltelefonokon is könnyen kezelhető a felület, újdonsága pedig, hogy egy-két lépésben azonnal hívható a megyei tanács megyei utakkal foglalkozó diszpécserszolgálata, valamint képeket, videókat is könnyedén lehet e-mailben továbbítani.

Mindezek mellett Borboly Csaba kiemelte a megyei tanács saját beruházásaként közel száz százalékos kapacitással működő székelyudvarhelyi inkubátorház sikerét, a beköltözött cégek kétharmada pedig az IT területen tevékenykedik. A négy új ágazati inkubátorházzal a megyében szintén segítenék a fiatal vállalkozásokat. Ugyanakkor tavaly nyáron adták át székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskola korszerű CNC-tanműhelyét is.

A megyeelnök szerint mindezek tükrében látható, hogy nagy szükség van az IT szakemberekre itthon, akikkel átláthatóbbá tudják tenni a közintézmények munkáját, ezért várják az IT-cégek jelentkezését is a közbeszerzéseken.

Borboly Csaba bemutatója a közösségi oldalon tekinthető meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1525882890792422

Csíkszereda, 2018. március 3.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774