A közbiztonság garantálásában partnerek az önkéntes tűzoltók

Védőfelszereléssel bővült a máréfalvi Forrás Önkéntes Tűzoltó Egyesület

(0 Szavazat)31 megjelenítés

A hétvégén első alkalommal szervezett Tűzoltó Napokat a máréfalvi Forrás Önkéntes Tűzoltó Egyesület a helyi sportpályán. Hargita Megye Tanácsának önkéntes tűzoltó egyesületek támogatási programján sikeresen pályázott a máréfalvi Forrás Önkéntes Tűzoltó Egyesület, így a pályázatnak köszönhetően két védőruhával sikerült bővíteni a máréfalvi tűzoltó szertár felszereléseit. Ezek ünnepélyes átadására a rendezvény keretében került sor. A két napos ünnepségre kilátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Bíró Barna Botond alelnök is.

Bíró Barna Botond, a megyei tanács Udvarhely-térségi alelnöke gyermekkori emlékét idézte fel a jelenlévőkkel, régen kis tábla jelezte a falvakban azokat a házakat, ahol az önkéntes tűzoltók laktak. Régen is aktív közösség jellemezte a térséget és ez átöröklődött az utánuk jövő nemzedékekre is.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök gratulált Kovács Imre, Máréfalva polgármesterének, hisz az utóbbi időben megerősödött az önkéntes tűzoltóság Máréfalván.

– Azt látom, hogy elhívatott, a közösségért tenni akaró emberekkel erősítette meg az önkéntes tűzoltóságot a polgármester, amihez gratulálok. A megyei tanácsnak az a feladata és azt vállalta fel, hogy az életüket kockáztató önkéntes tűzoltók védelmét maximálisan tudja szavatolni. Az önkéntes tűzoltóink oda mennek, ahonnan más elfut – méltatta az áldozatvállalásukat Borboly Csaba.

Beszédében rámutatott arra is, hogy az önkéntes tűzoltók családjainak kell garantálják, hogy épségben fog hazatérni a falustársán segítő önkéntes tűzoltó.

– Ennek érdekében fokozatosan növeljük a támogatási összegeket, és azon települések esetében, akik igényelnek eszköztárak bővítésére forrást a polgármesteri hivatalon keresztül is nyújtunk támogatást. Máréfalva jó példa, hisz nemcsak a helyi egyesület sikeres pályázatáról beszélhetünk, hanem a hivatalon keresztül is támogatjuk az önkéntes tűzoltókat – fogalmazott a megyeelnök, akinek megítélése szerint a közbiztonság ügyében egyre nagyobb szerepet töltenek be.

– Székelyföldön a közbiztonságot kell garantálni, ebben partnerek a helyi önkéntes tűzoltók – mutatott rá Borboly Csaba.

A helyszínen készült felvétel elérhető a következő linken:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1342283835818996

Csíkszereda, 2017. július 30.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774