A kivitelezők érdeke is, hogy mihamarabb elkezdjék a munkálatokat

Egységes Hargita megyei közigazgatási álláspont

(0 Szavazat)18 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa márciusi soros ülésén, 2019. március 26-án elvi határozatot hozott arra vonatkozóan, hogy az építkezésekben (út, híd, járda, stb.) korábban megkötött szerződéseket bruttó 17,9 lejes órabérrel újraszámolva fogja aktualizálni. (https://hargitamegye.ro/hirek/utepites-remeten-es-csicsoban-jarda-gyergyoalfaluban.html) Ebben a kérdésben egyeztetések is zajlottak a három térség – Csík, Gyergyó és Udvarhely – polgármestereivel, ezek alapján közös Hargita megyei közigazgatási álláspont született erre vonatkozóan.

A döntést az indokolja, hogy a hideg beálltával abbahagyott munkálatokat lehet folytatni, térségünkben is megfelelő erre a hőmérséklet. A minimálbér módosítását szabályozó kormányrendelet életbe lépését követően azonban vannak munkavállalók, akik további áremelést szeretnének kialkudni, emiatt nem kezdték el a munkát.

  • Hivatalos levélben is kértük, polgármestereink felé is jeleztük, hogy mindenkinek jó, ha minél korábban elkezdődnek a munkálatok és nem késlekedünk. Kérjük a polgármestereket, ők is aktualizálják minél hamarabb szerződéseiket, és tárgyaljanak a munkavállalókkal, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy elkezdődjenek az útjavítások, járdaépítések, beruházások. Ugyanilyen fontos az is, hogy a kátyúzások, a karbantartási munkálatok is elkezdődjenek. Éppen ezért Hargita Megye Tanácsa átiratban értesítette a vele szerződésben álló vállalkozókat az említett döntésről – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A közös álláspont értelmében az építőanyagok, üzemanyag, nyersanyag és egyéb – az építkezésben használt - alapanyag ára marad a közbeszerzási eljárás alapján megkötött szerződésben foglaltak szerint. Az erről szóló szabályozás közvita alá van bocsátva, elfogadása akár hónapokig is elhúzódhat.

  • Lévén, hogy térségünkben hamar beáll a tél és leállnak a munkálatok, fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a munkálatok elkezdése mindenkinek érdeke!  Egy-két hét késés óriási kiesést jelenthet egy-egy beruházás során, amit felelős emberek nem engedhetnek meg maguknak!– tette hozzá Borboly Csaba

Hargita Megye Tanácsának folyamatban levő munkálatainak elérhetősége:

http://investitii.hargitamegye.ro/         

Csíkszereda, 2019. április 5.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774