A kis- és középvállalkozók Európa-szerte hasonló kihívásokkal szembesülnek

Jó gyakorlatokat mutattak be a FRiDGE projekt partnersége által szervezett közös workshopon a helyi vállalatok új piacokra való bejutásának elősegítésére

(0 Szavazat)34 megjelenítés

A FRiDGE partnerrégiókban szervezett kutatás konszisztens eredményeket mutat a mikro – és a kisvállalkozások körében. 120 vállalatot kértek fel arra, hogy azonosítsák a piaci innovációval és a termelékenységgel kapcsolatos legfontosabb kihívásokat, és ezzel segítsék a partnerséget abban, hogy jobban megértsék a kapacitásépítésre irányuló interregionális igényeket.

Prof. Dr. Hans de Steur a Genti Egyetemről részletes áttekintést adott a legfontosabb mozgatórugókról és akadályokról, ezek nagyon fontos támpontot adnak a cselekvési terveinkben (Action Plan) javasolt beavatkozási pontok meghatározásához. A finanszírozási forrásokhoz való hozzájutás elősegítése és piacra jutás támogatása tűnik a KKV-k két legjelentősebb fókuszpontjának.

A partnerek rengeteget tanulhattak a tanulmány eredményeiből és a workshop során bemutatott bevált gyakorlatok rengeteg ötletet adtak arra, hogyan lehet jobb helyi kezdeményezésekkel előmozdítani a piacra jutási lehetőségeket a partner régiókban is.

Az olyan eszközök, mint a helyi élelmiszerbrandek és a védjegyek, meglehetősen könnyen alkalmazhatók, és megfelelnek a helyi hatóságok lehetőségeinek. A partnertalálkozó keretében bemutatott példák mindegyike egymástól kissé eltérő perspektívát kínál és valamelyest eltérő tevékenységeket ölel fel, éppen ezért értékes tapasztalatokat nyújtanak minden partner számára. Tekintve, hogy a koronavírus-járvány következtében bevezetett intézkedések továbbra is beárnyékolják a mindennapokat, így a B2B és B2C találkozókat elősegítő online platformok jelentősége megnőtt és pótolhatják az elveszett piacokat. 

A workshop szervezését eredetileg a németországi Felső-Frankföldön, Kulmbach városában terveztük, de a koronavírus-járvány felülírta a terveket. A FRiDGE partnersége továbbra is reméli, hogy személyes tapasztalatokat is szerezhet a régióról, de legalább virtuálisan megismerhette a bajorországi Táplálkozási Klaszter céljait és tevékenységeit.

 

A következő partnertalálkozó házigazdája Hargita megye lesz.

További információ a KKV tanulmányról :
https://www.interregeurope.eu/fridge/library/#folder=2581

További információ a jó gyakorlatokról :
https://www.interregeurope.eu/fridge/library/#folder=2674

 

Csíkszereda, 2020.11.30.


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774