A kis- és középvállalkozók Európa-szerte hasonló kihívásokkal szembesülnek

Jó gyakorlatokat mutattak be a FRiDGE projekt partnersége által szervezett közös workshopon a helyi vállalatok új piacokra való bejutásának elősegítésére

(0 Szavazat)33 megjelenítés

A FRiDGE partnerrégiókban szervezett kutatás konszisztens eredményeket mutat a mikro – és a kisvállalkozások körében. 120 vállalatot kértek fel arra, hogy azonosítsák a piaci innovációval és a termelékenységgel kapcsolatos legfontosabb kihívásokat, és ezzel segítsék a partnerséget abban, hogy jobban megértsék a kapacitásépítésre irányuló interregionális igényeket.

Prof. Dr. Hans de Steur a Genti Egyetemről részletes áttekintést adott a legfontosabb mozgatórugókról és akadályokról, ezek nagyon fontos támpontot adnak a cselekvési terveinkben (Action Plan) javasolt beavatkozási pontok meghatározásához. A finanszírozási forrásokhoz való hozzájutás elősegítése és piacra jutás támogatása tűnik a KKV-k két legjelentősebb fókuszpontjának.

A partnerek rengeteget tanulhattak a tanulmány eredményeiből és a workshop során bemutatott bevált gyakorlatok rengeteg ötletet adtak arra, hogyan lehet jobb helyi kezdeményezésekkel előmozdítani a piacra jutási lehetőségeket a partner régiókban is.

Az olyan eszközök, mint a helyi élelmiszerbrandek és a védjegyek, meglehetősen könnyen alkalmazhatók, és megfelelnek a helyi hatóságok lehetőségeinek. A partnertalálkozó keretében bemutatott példák mindegyike egymástól kissé eltérő perspektívát kínál és valamelyest eltérő tevékenységeket ölel fel, éppen ezért értékes tapasztalatokat nyújtanak minden partner számára. Tekintve, hogy a koronavírus-járvány következtében bevezetett intézkedések továbbra is beárnyékolják a mindennapokat, így a B2B és B2C találkozókat elősegítő online platformok jelentősége megnőtt és pótolhatják az elveszett piacokat. 

A workshop szervezését eredetileg a németországi Felső-Frankföldön, Kulmbach városában terveztük, de a koronavírus-járvány felülírta a terveket. A FRiDGE partnersége továbbra is reméli, hogy személyes tapasztalatokat is szerezhet a régióról, de legalább virtuálisan megismerhette a bajorországi Táplálkozási Klaszter céljait és tevékenységeit.

 

A következő partnertalálkozó házigazdája Hargita megye lesz.

További információ a KKV tanulmányról :
https://www.interregeurope.eu/fridge/library/#folder=2581

További információ a jó gyakorlatokról :
https://www.interregeurope.eu/fridge/library/#folder=2674

 

Csíkszereda, 2020.11.30.


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2023, október»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774