A kántorok is élhetnek a pályázati lehetőségekkel

Továbbképzőt tartanak Csíksomlyón

(0 Szavazat)106 megjelenítés

Közel száz kántor részvételével tartanak lelkigyakorlatos továbbképzőt február 6-9. között Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban. A továbbképző február 6-án, hétfőn délután Veni Sancte-val kezdődött. 

Kedden délben Tamás József püspök meghívására kilátogatott a helyszínre Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Lukács Levente, a megyei tanács egyházi programjainak felelőse.

– Rendezvényünkre az elmúlt évben és idén is a legnagyobb támogatást Hargita Megye Tanácsától kaptuk, ezt szeretném most megköszönni személyesen is, hálásan köszönöm, köszönjük! – fogalmazott Tamás József püspök.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök elmondta, a megyei tanács 2001-től támogatja Hargita megyében működő egyházakat, 2009-től pedig külön egyházi részleg működik az országban egyedülállóan. Felhívta a kántorok figyelmét, hogy a megyei tanácshoz nem kell külön bejegyzett egyesület, hogy pályázzanak, hisz a plébániák jogosultak pályázni. Idén is meghirdettük az egyházaknak szóló pályázati programunkat, a támogatott beruházások a templomok mellett kitérnek a szociális célra hasznosított ingatlanok, de akár kántori lakok, ravatalozók felújítására vagy építésére, fűtésrendszerek kiépítésére, harangok automatizálására, toronyórák javítására, valamint gyermektáborozó helyek építésére vagy felújítására is – hangzott el a találkozón.

A pályázatokat február 15-ig 12 óráig várják, amelyeket leadhatnak Csíkszeredában Hargita Megye Tanácsa iktatójában (Szabadság tér 5. szám) vagy a területi irodáknál (Székelyudvarhely, 1918 December 1. út 9. szám, Székelykeresztúr, Szabadság tér, 55. szám,  Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 12. szám). Ugyanitt igényelhetik a pályázati űrlapot vagy letölthetik erről linkről.

Ugyanakkor figyelmükbe ajánlotta a március elején meghirdetésre kerülő kulturális, valamint a népviseleti programot, ahova az egyházi kórusok is pályázhatnak. Az ifjúsági kiírásra is lehet majd plébániákként pályázni. Az együttműködési program keretében idén prioritást élveznek a Szent László év jegyében a témához kapcsolódó tevékenységek támogatása – mondta el a helyszínen Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2017. február 7. 


[ Egyházi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774