A jó választásban segít a Sulibörze

Nagy volt az érdeklődés a VII-VIII. osztályosok részéről

(0 Szavazat)157 megjelenítés

 Több mint ezer VII-VIII. osztályos diák kereste fel az idei Sulibörzét április 26-án, csütörtökön a csíkszeredai megyeháza oszlopcsarnokában és amfiteátrumában. A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ által szervezett Sulibörzén a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium, az Octavian Goga Főgimnázium, a Joannes Kájoni Szakközépiskola, a Kós Károly Szakközépiskola, a Nagy István Művészeti Líceum, a Székely Károly Szakközépiskola, a Venczel József Szakközépiskola és a Szent Anna Speciális Iskola, a dánfalvi Petőfi Sándor Szakközépiskola, a  balánbányai Liviu Rebreanu Szakközépiskola, valamint a  csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Szakközépiskola mutatkozott be.                              

Az Ifjúság Évében szervezett Sulibörze kezdetén Szabó Irén-Ottilia, a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ vezetője és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a diákokat.

– Az iskolákat tanácsadók által felkészített diákcsoportok mutatták be, idén első ízben az iskolákat népszerűsítő kisfilmeket az amfiteátrumban vetítették le – fogalmazott Szabó Irén-Ottilia.

– Örvendek annak, hogy az iskolák bemutatását a diákok vállalták kisebb társaiknak, ez nagyon hasznos és eredményes tud lenni, hisz ők a leghitelesebb „források”. Olyan szakra menjetek, amiben éreztek kihívást és készséget, nagyon fontos, hogy olyan szakot válasszatok, amihez lesz kedvetek végigcsinálni és abban elhelyezkedni – tanácsolta a fiataloknak Borboly Csaba megyeitanács-elnök. 

A nap folyamán a tanulók információkat kaphattak többek között az induló osztályokról, a felvételi követelményekről, az iskola oktatási-nevelési tervéről, iskolán kívüli tevékenységekről, diákprogramokról, bentlakási lehetőségekről, az iskola felszereltségéről és a megpályázható ösztöndíjakról.

A sulibörzéről készült fotóalbum itt tekinthető meg.

Hargita Megye Tanácsa Sajtószolgálata

Csíkszereda, 2018. április 26.


[ Ifjusági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774