A jó szakember képzése alappillére a jó megélhetésnek és az itthon maradás záloga is

Kertészeti eszközöket kapott a Zeyk Domokos Technológiai Líceum

(0 Szavazat)31 megjelenítés

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi karának Kertészmérnöki Tanszéke kertészeti eszközöket adott át használatra a székelykeresztúri Zeyk Domokos Technológiai Líceumnak február 5-én, kedden. A támogatás az egyetem, valamint Magyarország kormányának Emberi Erőforrások Minisztériuma és Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériuma közös programja keretében valósult meg.

Az eszközöket Kentelky Endre egyetemi adjunkus adta át Hatos György kertészmérnöknek, az iskola kertész szakos tanárának, aki az egyetem Növényorvos mesteris hallgatója is. Az iskola eszköztára egy motoros kaszával, permetezővel, elektromos sövénynyíróval és egy motoros fűnyíróval bővült. Ezeket a diákok a Hargita Megye Tanácsa által is támogatott tangazdaságban használhatják.

A helyszínen elhangzott, hogy a mezőgazdasági szakoktatás támogatása kiemelten fontos a térségnek, úgy szakmailag, mint anyagilag. A Zeyk Domokos Technológiai Líceumban folytatott szakoktatásban lehetőséget lát az egyetem az együttműködésre, amely az iskolában tanuló diákok szakmai fejlődését szolgálja.

A Zeyk Domokos Technológiai Líceum tanára, Hatos György kertészmérnök minden lehetőséget kihasznál, hogy gyakorlati tudását átadja azok számára, akiket érdekelnek a virágok, fák, növények. Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületével, Románandrásfalva község önkormányzatával és a helyi lakosokkal közösen 2017-ben gyümölcsfákat ültettek irányításával. Mellékelt videónkban erről a jó hangulatú kalákáról látnak tudósítást:

http://hargitatv.ro/2017/nagy-kalakaban-ultettek-fat-kissolymoson/

Csíkszereda, 2019. február 7.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774