A járművezetők aktív részvételére számítanak

Fotókat is küldhetnek Hargita Megye Tanácsának megyei utak menti problémák jelzésére alkalmas online rendszerén keresztül

(0 Szavazat)24 megjelenítés

– Kollégáim rendszeresen ellenőrzik megyei útjaink állapotát és a rajta dolgozó cégek munkáját. A Facebooknak köszönhetően számos olyan problémáról értesülünk, ami elkerüli figyelmünk, hiszen közel kilencszáz kilométer megyei jelzésű út szeli át Hargita megyét, kollégáim pedig minden nap nem tudják a teljes infrastruktúrát ellenőrizni. Most már sikerült elérni, azt, hogy a lakosságnak köszönhetően értesüljünk egy-egy problémáról, amelyek mentén kollégáim intézkednek.

. A Facebook és a három közlekedési info csoport ilyen szempontból nagyon hasznos, sajnálom, hogy néhány bejegyzésem a csoportból törlésre kerül. Ugyanakkor azok számára, akik valóban a problémák megoldására törekednek létrehoztunk egy olyan online felületet, ahol az okos telefonokkal egyszerűen értesíthetik közvetlenül az utak ellenőrzésével foglalkozó kollégáinkat. A beruházásokat tartalmazó honlapunk ugyanis interaktív, és a különböző információk mellett a lakosok fotókat, videókat is küldhetnek a megyei utak mentén tapasztalt problémákról – fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a közösségi oldalon is.

Az említett online diszpécserszolgálat okos telefonról is egyszerűen kezelhető. A különböző piktogramokra lépve azonnal hívható Hargita Megye Tanácsának megyei utakért felelős diszpécserszolgálata a 0266-207774-es telefonszámon. Mindemellett azonban e-mailt is írhatnak, amihez fotókat, videókat is csatolhatnak a megfelelő piktogramra lépve. Az oldalt folyamatosan fejlesztik és bővítik.

Borboly Csaba, mint írta a közösségi oldalon, problémákat jeleztek a megyei utak mentén a nyári karbantartás során tapasztalt beavatkozásokkal kapcsolatban. Egyes részeken ugyanis a karbantartást végző cég a sérült részeken az aszfaltot felmarta majd ezt követően tömte újra. Sajnos előfordult, hogy több napra úgy maradtak a felmart részek, ugyanis a betömésükhöz szükséges anyag elfogyott. Mint azt a megyei tanácselnök is írja, sem a szerződés sem a tenderfüzet, sem pedig az idevonatkozó normativok nem határozzák meg a két munkafolyamat közötti időt. A megyei tanács illetékes kollégái ennek ellenére felszólították a karbantartást végző cégeket, hogy az elkövetkezőkben erre fokozottan figyeljenek

A megyei tanács elnöke kéri a lakosságot, hogy a Facebook bejegyzések mellett ezt a csatornát is használják, hogy minél előbb értesülhessenek egy adott gondról.

Az említett kiegészítés a beruhazasok.hargitamegye.ro oldalon érhető el.

Csíkszereda, 2018. június 4.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774