A héten kezdődik a XI. Hargitai Megyenapok rendezvénysorozat

A családok és a környezet a főszerepben

(0 Szavazat)218 megjelenítés

Tizenegyedik alkalommal szervezi meg Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ a Hargitai Megyenapokat május 14–22. között, alintézményei közreműködésével, a helyi önkormányzatokkal és civilszervezetekkel összefogva. A rendezvénysorozat célkitűzéseit és részletes programját ismertette Incze Csongor, a megyei tanács alelnöke és Ferencz Angéla, a kulturális központ vezetője a május 11-én tartott sajtótájékoztatón.

A programfüzet ezúttal Csík, Udvarhely, Gyergyó térségére osztja a programokat, hogy könnyen áttekinthető legyen. Az egyhetes rendezvénysorozat színes programokat kínál a sport, a turizmus és a kultúra terén, sok bábelőadást, tánccsoportot és kiállítást mutatnak be a megyében élőknek és az idelátogatóknak.

Ferencz Angéla kiemelte a több mint 50 program közül a Csíkszeredában bemutatandó Szárhegy 40. A gyergyószárhegyi alkotótábor négy évtizede című kiállításmegnyitót a Csíki Székely Múzeumban, a Csűrdöngölő – Hargita Megyei Gyerek- és Ifjúsági Néptánctalálkozót. Az udvarhelyszéki események közül a Kadicsfalvi családok majálisa és a Rugonfalvi Ifjúsági Napok – Együtt a család című rendezvényen kívül sok érdekes bábelőadás lesz, melyeket kistelepüléseken szerveznek. Gyergyó-térségben érdemes lesz ellátogatni a XVI. Felszállott a páva című néptánc, népdal, népzene, népmese, népi gyermekjáték témájú vetélkedő gyergyói-medencei találkozójára Gyergyóalfaluba, a színházkedvelőknek lesz Dance.Movement.Theater című kortárs táncszínházi fesztivál.

Incze Csongor szerint nem véletlenül választották a pünkösd előtti időszakot a rendezvény megszervezésére, hiszen ilyenkor sok látogató és zarándok érkezik térségünkbe, ami kiváló alkalmat nyújt az értékeink népszerűsítésére, persze nemcsak a vendégeknek szól a rendezvénysorozat, hanem az itt lakóknak is. Az esemény egybeesik a Család Nemzetközi Napjával, amelyet május 15-én ünnepelünk.

– Elsősorban a legkisebb közösségeket, a családokat célozzuk meg megyeszerte, hiszen a családok jelentik a közösség jövőjét – emelte ki az alelnök.

A megyenapok egész ideje alatt vásár lesz helyi és tradicionális termékekből. A  rendezvény részletes programja megtalálható az alábbi linken: http://www.megyenapok.ro/

 

Csíkszereda, 2015. május 11.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774