A helyi jövőképeket összegzik a turisztikai fejlesztések érdekében

Felmérik a turisztikai szolgáltatók terveit, igényeit

(0 Szavazat)55 megjelenítés

Az elkövetkező napokban kérdőívezéssel kívánnak teljes képet kapni arról, mi a Hargita megyei turisztikai szolgáltatók jövőképe. A felmérést az INSiGHTS – Integrált stratégiák a lassú, zöld és egészséges turizmus fejlesztésére című európai uniós projektben végzik, amelynek romániai partnere Hargita Megye Tanácsa.

Erről is szó volt a helyi érintettek november 20-i találkozóján, a csíkszeredai megyeházán. A helyi érintettek a megyei tanács által alapított turisztikai önkormányzati fejlesztési társulások, valamint a hegyimentő közszolgálat és a vidékfejlesztési egyesület. A projektet megvalósító csapat külföldi tapasztalatairól mesélt Joó Emőke projektmenedzser és Péterffy Ágnes kommunikációért felelős munkatárs (erről itt: http://www.hargitamegye.ro/hirek/legendakra-alapozott-termekek-es-szolgaltatasok.html és itt: http://hargitamegye.ro/hirek/minden-kistersegnek-rendelkeznie-kellene-legalabb-egy-okotermekkel.html olvashatnak). Ezt követően Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke hangsúlyozta, hogy ezek a tapasztalatcserék ihletforrásnak jók, de nekünk a sajátosságainkra kell alapoznunk, egyedi ötletekkel előállnunk, és azt következetesen képviselnünk kell. Ugyanakkor már létező jó folyamatokhoz, helyi trendekhez kell kapcsolni a projekt során kidolgozott újszerű turisztikai népszerűsítést, tette hozzá az alelnök.

A további tervek között szerepel a térség vendéglátóihoz és turisztikai látnivalóihoz kalauzoló telefonos alkalmazás kidolgozása, valamint a jövő évben a külföldi partnerek fogadásának szervezése is – hangzott el. Utóbbi esetében az itteni jó gyakorlatok bemutatása mellett térségünk nemzetközi népszerűsítését is tervezik külföldi bloggerek meghívásával, Zonda Erika programigazgató javaslatára.

Az INSiGHTS a Duna menti országok turisztikai kínálatának vonzóbbá tételét célozza, ehhez társult a megyei tanács. Tizennégy partner indította el Ausztriából, Bulgáriából, Horvátországból, Magyarországról, Németországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából.

További információ található az alábbi linken:

http://hargitamegye.ro/integrated-slow-green-and-healthy-tourism-strategies-insights-projekt.html

Csíkszereda, 2017. november 20.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774