A helyi akciótervekről szólt a bulgáriai workshop

Plevnában tartották a CD-ETA projekt találkozóját

(0 Szavazat)44 megjelenítés

A CD-ETA - „Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage” elnevezésű projekt keretében március 12-14. között Bulgáriában tartottak műhelymunkát (workshopot), ahol a projekt partnerek bemutatták a készülő helyi akcióterveket, ugyanakkor átbeszélték a monitorizálás módszertanát is.

Hargita Megye Tanácsa partnerként vesz részt az Interreg Europe program által finanszírozott CD-ETA - „Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage” elnevezésű projektben, amelynek fő célkitűzése a kulturális és természeti örökség digitalizálására vonatkozó politikák elfogadása és gyakorlatba ültetése, valamint a projektben résztvevő intézmények jó gyakorlatainak átvétele.

A bulgáriai műhelymunkán részt vett Chiorean Adrian projekt menedzser asszisztens, Szőcs-Mátyás István, a projekt kommunikációs felelőse és Kovács-Nagy Erika, a projekt munkatársa.

A CD-ETA projekt közvetlen hozadéka, hogy általa megtörténik a székelyföldi értéktár Hargita megyei részének szakszerű kidolgozása, Európai Uniós forrásból, amely a Kárpát-medencei értéktár mozgalom egyik komoly pillérévé válhat.

Az akcióterv megfogalmazza azon tevékenységeket, melyek által javítani és fejleszteni tudjuk a megye értékeinek digitalizálását: szükséges a jelenlegi digitalizálási kezdeményezéseket összefogni és összehangolni, egységes szabályok, módszertanok mentén, akár egy megyei digitalizációs központ keretén belül. A projekt elősegítheti a későbbiekben az épített örökség 3D-s megjelenítését (www.szekelyfold-360.ro), a temetők digitalizálását, turisztikai attrakciók applikációjának elkészültét, további turistaösvények és természeti értékek digitalizációját, a Szárhegyi művészeti gyűjtemény digitalizálását, a Megyeháza Galériájának digitalizálását is – tartalmazza a javaslatok a helyi akcióterv.

A CD-ETA projekttel kapcsolatos korábbi közlemények itt érhetők el:

https://hargitamegye.ro/hirek/cd-eta-projekt.html

 

Csíkszereda, 2019. március 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774