A helyi akciótervekről szólt a bulgáriai workshop

Plevnában tartották a CD-ETA projekt találkozóját

(0 Szavazat)38 megjelenítés

A CD-ETA - „Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage” elnevezésű projekt keretében március 12-14. között Bulgáriában tartottak műhelymunkát (workshopot), ahol a projekt partnerek bemutatták a készülő helyi akcióterveket, ugyanakkor átbeszélték a monitorizálás módszertanát is.

Hargita Megye Tanácsa partnerként vesz részt az Interreg Europe program által finanszírozott CD-ETA - „Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage” elnevezésű projektben, amelynek fő célkitűzése a kulturális és természeti örökség digitalizálására vonatkozó politikák elfogadása és gyakorlatba ültetése, valamint a projektben résztvevő intézmények jó gyakorlatainak átvétele.

A bulgáriai műhelymunkán részt vett Chiorean Adrian projekt menedzser asszisztens, Szőcs-Mátyás István, a projekt kommunikációs felelőse és Kovács-Nagy Erika, a projekt munkatársa.

A CD-ETA projekt közvetlen hozadéka, hogy általa megtörténik a székelyföldi értéktár Hargita megyei részének szakszerű kidolgozása, Európai Uniós forrásból, amely a Kárpát-medencei értéktár mozgalom egyik komoly pillérévé válhat.

Az akcióterv megfogalmazza azon tevékenységeket, melyek által javítani és fejleszteni tudjuk a megye értékeinek digitalizálását: szükséges a jelenlegi digitalizálási kezdeményezéseket összefogni és összehangolni, egységes szabályok, módszertanok mentén, akár egy megyei digitalizációs központ keretén belül. A projekt elősegítheti a későbbiekben az épített örökség 3D-s megjelenítését (www.szekelyfold-360.ro), a temetők digitalizálását, turisztikai attrakciók applikációjának elkészültét, további turistaösvények és természeti értékek digitalizációját, a Szárhegyi művészeti gyűjtemény digitalizálását, a Megyeháza Galériájának digitalizálását is – tartalmazza a javaslatok a helyi akcióterv.

A CD-ETA projekttel kapcsolatos korábbi közlemények itt érhetők el:

https://hargitamegye.ro/hirek/cd-eta-projekt.html

 

Csíkszereda, 2019. március 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2023, január»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774