A Hatos villa a fiatalok szemszögéből

Rajzkiállítás nyílt a megyeházán

(0 Szavazat)55 megjelenítés

Ha jól érzik magukat itthon a fiatalok, akkor nem fognak elvágyódni idegen országba. Ennek egyik eszköze a minőségi pihenőhely, tábor – erre kívánja felhívni a figyelmet a ma megnyílt rajzkiállítás is a megyeházán.
A Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás – melynek létrehozója és többségi fenntartója Hargita Megye Tanácsa - Kedvenc táborhelyem a Hatos Villa címmel hirdetett rajzpályázatot Hargita megyei általános iskolák V–VIII. osztályos tanulóinak.

A rajzpályázatára beérkezett alkotásokból nyílt kiállítást december 6-án, csütörtökön délután a megyeháza földszinti kiállító terében. A tárlatlátogatókat Lázár Zoltán, a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás vezetője és Triff Ramóna, a rajzpályázat levezetője köszöntötte. Mint elhangzott, a pályázat fő célja az volt, hogy ez a korosztály is felfedezze és megszeresse a Homoródfürdőn található Hatos villa táborhelyet.

A pályázatra minden osztály egy közös, A2-es méretű rajzot kellett készítsen, tehát az osztály minden tanulója részt kellett vegyen a munkafolyamatban. Csíkszeredától Etédig több osztály is beküldte munkáját, összesen negyven pályamunka közül választotta ki a zsűri a csíkkarcfalvi Mártonffy György Általános Iskola VI. osztályának rajzát, vezetőtanáruk András Eszter. A nyertes osztály egy négynapos táborozást nyert a homoródfürdői Hatos Villában, teljes ellátással, a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás részéről.

A témának megfelelően, az alkotás, amely bármilyen technikával készíthető volt, a Hatos Villát vagy a környékét, illetve a táborban zajló tevékenységeket kellett ábrázolja. A kiállítás december 19-ig látogatható.

A beérkezett alkotások és a kiállításmegnyitóról készült fotók megtekinthetők Hargita Megye Tanácsa közösségi oldalán:

https://www.facebook.com/pg/hargitamegye/photos/?tab=album&album_id=2273696119320780

Csíkszereda, 2018. december 6.


[ Ifjusági hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774