A határozottság és a jó együttműködések biztosítják a fejlődést

(0 Szavazat)9 megjelenítés

Az elmúlt év megvalósításairól, az idei év, illetve a közép és hosszú távú tervekről tartottak falugyűlést Madéfalván január 20-án. A találkozóra meghívást kapott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, de jelen volt Szentes Antal megyei tanácsos is.

Madéfalva községet jellemzi az erő és a határozottság, illetve a szövetségesek keresése. Ezek a jellemvonások nagyon sok fejlődési lehetőséget biztosítottak, mint az utak javítása, a kultúrotthon és egyéb projektek befejezése, valamint biztosítja az elkezdett beruházások továbbvitelét, mondta felszólalásában Borboly Csaba. Megyei és országos szinten is odafigyelnek a községre, illetve részesülnek Magyarország Kormánya hathatós segítségében, mindez annak köszönhető, mert látszik az összefogott, jó hangulatú munka, vélekedett a megyeelnök. Az elkövetkező időszak is nagy kihívásokat állít mindannyiuk elé, legyen szó mezőgazdaságról, iparról, a Hargita-hegységben rejlő lehetőségek kihasználásáról és egy sor más területről, mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke. De az intézmények és a civil szervezetek együttműködése erőt mutat fel, és ennek köszönhetően lehet bizakodni a jövőben, tette hozzá. Madéfalvát úgynevezett húzó községnek nevezte, és Szentes Antal megyei tanácsossal együtt a megyei tanács további támogatásáról biztosította a községet, legyen szó egyháztámogatásról, civil szervezetekről és egyéb anyagi segítségről.

Csibi József polgármester a közös gondolkodás és tervezés megfelelő színhelyének értékelte a hasonló találkozókat. Úgy vélekedett, számos kéréssel fognak a megyei tanácshoz fordulni, és bíznak a testület segítségében.

Csíkszereda, 2019. január 20.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774