A Hargita triatlonklub sajtóközleménye

(0 Szavazat)42 megjelenítés

A Hargita triatlonklub képviselői sajtótájékoztatót tartottak november 28-án, ahol beszámoltak az előző szezon eredményeiről, az idei szezon eddigi megvalósításairól, illetve ismertették a csapat rövid és hosszú távú terveit, illetve megköszönték támogatóiknak a segítséget.

A Hargita triatlonklub 2013-ban alakult hivatásos és műkedvelő versenyzők kezdeményezésével Csíkszeredában. Tagjaink, akik egyben versenyzők is, Hargita és Kovászna megye különböző településeiről szerveződtek össze (Csíkszereda, Tusnádfürdő, Gyergyóremete, Sepsiszentgyörgy). A klub alig egy év alatt már csatlakozott a Romániai Triatlon Szövetséghez, megteremtve ezáltal a lehetőséget a helyi sportolók leigazolásához.

A 2014-2017 versenyszezezonokban már részt vettünk a szezonok összes versenyén, úgy a téli traitlonban, mint az egyre kiterjedőbb nyári szezonban. Az Országos Triatlonszövetség pedig évről évre több nemzetközi verseny szervezésére pályázik, így a csapatnak lehetősége van arra, hogy kipróbálja magát a nemzetközi versenyeken is, úgy terepen, mint aszfaltos olimpiai, illetve aszfaltos fél-ironman távokon.

A 2017-es tereptriatlon nyolc állomása után a nyílt versenyben a következő eredmények születtek: a hölgyeknél Szakács Mária győzedelmeskedett 4639 ponttal, a harmadik helyen Bíró Júlia 3752 ponttal, a negyedik helyen pedig Gál Tünde 3679 ponttal. A férfiaknál Simon István győzedelmeskedett 4706 ponttal. Hosszú távú versenyen is remekelt a csapat, Koter Adél megnyerte a női nyílt versenyt, Simon István pedig második lett férfi kategóriában.

Csiszer Zsombor-Ádám részt vett a magyarországi országos bajnokságokon is, a Terepduatlon Országos Bajnokságon a nyílt versenyben az 5. helyen végzett, korkategóriában pedig 1. helyen. A triatlon mellett pedig számos kerékpár- és futóversenyen értek el jó eredményeket a csapat tagjai.

Tagjaink pedig nemcsak versenyeken remekelnek, hanem folyamatosan fejlesztik is magukat, az idei évben Koter Adél is sikeresen teljesítette az 1-es szintű edzői vizsgát, így Csiszer Zsombor Ádámmal már ketten rendelkeznek ezzel a fokozattal, illetve ketten készülnek az 1-es fokozatú triatlon bírói vizsga letételére is. Ahhoz, hogy a csapat a versenyekre való kiszállást, illetve a beiratkozási költségek egy részét fedezni tudja, több támogatót is talált, akiknek ezennel is kifejezzük köszönetünket, és reméljük, hogy velünk tartanak a továbbiakban is. Támogatóink: ING Service Kft, Bradul-Ezüstfenyő Kft, Kleffmann Csoport Románia, Alpinspirit Kft., Kerékvár Kft., Csíki Határ fogadó, Autokit Kft., Tókos Attila II.

A 2017-os szezonban is sikeresen pályázott a csapat Hargita Megye Tanács sportprogramjára, amely nagyban hozzájárult a csapat költségeinek fedezéséhez, és ezennel köszönetünket fejezzük ki érte.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774