A frissen végzettek alkalmazására ösztönöz az Itthon start program

A vállalkozások meglátogatásának folytatását tervezi Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)58 megjelenítés

Márton Áron-emlékéremmel készül kitüntetni Hargita Megye Tanácsa azt a négy vállalkozót, aki július hónapban a legtöbb frissen végzett fiatalt alkalmazza. A díjjal pénzjutalom jár. Hargita Megye Tanácsának egyik fő stratégiai célja az ifjúság szülőföldön maradásra való ösztönzése, ezért a gyakornoki és az önkéntesi programjával segíti a fiatalokat a tapasztalatszerzésben, ugyanakkor a munkalehetőségek bővítésének elengedhetetlen feltétele a vállalkozók nyitottsága a pályakezdők iránt, fontos, hogy minél nagyobb számban alkalmazzák őket. 

Az Itthon start programmal erre szeretnék ösztönözni a megye gazdasági szereplőit, azáltal is, hogy elismerésben részesítik azokat a Hargita megyei vállalkozókat, akik a legtöbb frissen végzett fiatalt alkalmazzák 2015. július 1–31. között, Hargita megye négy megyei jogú városa térségéből egy-egy személyt. A kitüntetettek a Márton Áron-emlékérmet az augusztusi soros tanácsülésen vehetik át rövid ceremónia keretében.

A kitüntetésen kívül ugyancsak a jó példák felmutatása a célja a megyei tanács másik kezdeményezésének: az intézmény elöljárói, a befektetésvonzás-iroda munkatársaival együtt, 18–35 év közötti személyek által létesített Hargita megyei vállalkozásokat látogatnának meg, a helyszínen tájékozódva a problémáikról. Erre a korábbi években is többször sor került, ezt a gyakorlatot kívánják folytatni.

– A megyei tanács saját eszközeivel próbál tenni a fiatalok elvándorlása ellen, ezért akciónk során olyan bátor, vállalkozó szellemű személyeket mutatnánk be, akik nem a külföldi munkavállalást, hanem az itthoni cégalapítást választották, és így munkahelyeket teremtettek. Fontos, hogy ne csak a negatívumok uralják a közbeszédet, beszélnünk kell a sikerekről is – nyilatkozta Borboly Csaba.

A megyeelnök ezúton is felhívja az érdekeltek figyelmét, hogy ha szeretnék bemutatni a megyei tanács munkatársainak cégük tevékenységét, és néhány szóban személyesen is elmondanák gondjaikat, illetve azokat a javaslataikat, amelyekkel, úgy érzik, könnyíteni lehetne a fiatalok és a vállalkozók sorsán, hívják a 0266 207 700 (1608 belső) telefonszámot a látogatás egyeztetése céljából.

Csíkszereda, 2015. június 15.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774