A fogyasztóvédelemnél, az állategészségügynél, vagy a közegészségügynél tett hivatalos panaszok mentén lehet szerződést bontani a péktermékeket szállító céggel

Nem elég az aláírásgyűjtés

(0 Szavazat)222 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa felhívja a figyelmet, hogy legalább két, a fogyasztóvédelemnél tett panasz esetén van eszköz elindítani a szerződésbontási folyamatot a tej-kifli programban. Mint ismeretes január 9-én a megyei tanács a székelytermék védjeggyel is rendelkező, csíkszeredai székhelyű Harmopán Rt.-t bízta meg a péktermékek szállításával csíkszeredai, székelyudvarhelyi, ditrói, remetei és gyergyószárhegyi tanintézetek számára. 

Korábban Hargita Megye Tanácsa többször felhívta a tanintézetek és a szülők figyelmét, hogy, amennyiben a leszállított termékek minősége kifogásolható azt jelentsék a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnél.

Mint írtuk, a szerződésbontásra azt követően kerülhetett sor miután a három kistérségből (lot), amelyekben a fent említett tanintézetek szerepelnek, két-két panasz is megfogalmazódott a péktermékekre vonatkozóan a fogyasztóvédelem fele.

Hargita Megye Tanácsa felkéri a szülőket és tanintézetek vezetőit, hogy a napokban elindított aláírásgyűjtés mellett a kifogásolható minőségű termékeket még aznap juttassák el a fogyasztóvédelemhez, az állategészségügyhöz, vagy a közegészségügyhöz a bejelentő nevével, címével és aláírásával együtt. Vagy amennyiben ez nem lehetséges írásban kérjék a fent említett szakszerveket, hogy a helyszínen ellenőrizzék a termékeket, akik majd jegyzőkönyvbe veszik az eseteket. Ez fontos, hiszen két hivatalos panasz esetén lehet elindítani a szerződésbontási folyamatot.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a közösségi oldalon is kiemelten kéri a szülőket és tanintézetek vezetőit, hogy ezt tartsák szem előtt, hiszen önmagában az aláírásgyűjtés nem fog eredménnyel járni. – Nem elég aláírást gyűjteni. Nem elég Facebookra kiírnunk a panaszunkat. Akkor tudunk lépni, ha a panaszt az illetékes szakszervek fele is közöljük, még aznap, ahogy rossz kiflit szállít le a cég. A szakszervek pedig kiszállnak a helyszínre és jegyzőkönyvbe veszik az esetet, ezzel alátámasztva a panaszt. Minimum két, a szakszervek által is jegyzőkönyvbe vett panasz mentén tudjuk elindítani a szerződésbontást – hangsúlyozta Borboly Csaba, kiemelve, hogy a szülők a tanintézetek segítségét is kérjék ez ügyben.

 

A Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség elérhetőségei:

0266-311702

reclamatii.harghita@anpc.ro

Hargita Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság:

0266-211609

office-harghita@ansvsa.ro

Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság:

0266-324483

dspj.harghita@aspharghita.ro

A Harmopánnal kötött szerződésről készült videófelvételek az alábbi hivatkozásokon tekinthetőek meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1142763365896889/

https://www.facebook.com/HargitaStudio/videos/2165569573695310/

A tej-kifli program kapcsán megjelent korábbi közleményeink az alábbi linken olvashatóak:

https://hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html

Csíkszereda, 2019. január 17.


[ Tej-kifli program ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774