A fiatalok itthon tartására dolgoznának ki stratégiát

Borboly Csaba megyeelnök levelet intézett az iskolaigazgatókhoz 

(0 Szavazat)47 megjelenítés

Napjaink egyik legnagyobb problémája, hogy gyerekeink nagy része az iskola elvégzése után nem itthon kamatoztatja tudását, hanem külföldön vállal munkát. És az évek múlásával a hazatelepedés gondolata egyre távolabbi lesz. Ez a probléma hansúlyosabb ma, szeptember 14-én, a tanév kezdetének napján.

A probléma kezelésére Hargita Megye Tanácsa egy fejlesztési ügynökség létrehozását tervezi, amelynek egyik legfontosabb feladata az lenne, hogy stratégiát dolgozzon ki a fiatalok itthon tartására, illetve haza vonzására. A tervről levélben tájékoztatta az iskolaigazgatókat a tanévkezdés alkalmával Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

A stratégiát úgy dolgoznák ki, hogy a munkába bevonnák a fiatalokat is. Szeretnék felvenni a kapcsolatot azokkal, akik már dolgoztak külföldön és hazatértek, illetve a párbeszéd kialakítását tervezik főként a végzős diákokkal igényeik feltérképezése érdekében. A párbeszéd kialakítására osztálylátogatásokat és különböző találkozókat terveznek.

– Fiataljaink külföldön keresnek megélhetési lehetőséget, nem itthon. Ma már szinte nem találni olyan családot, amelynek legalább egy tagja ne külföldön dolgozna. Idegenben is kemény munkával keresik meg a napi betevőt, és hiszem, hogy akarattal, kitartással, egymás segítésével itthon is lehet boldogulni. Szeretnénk egy stratégiát kidolgozni arra, hogy a fiataloknak legyen jövőképük itthon, ehhez fogjuk felkeresni a diákokat, és kérem a tanintézetek, a tanulók közreműködését és segítségét – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2015. szeptember 14.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774